Secretarul general al NATO îndeamnă Coreea de Sud să-și consolideze sprijinul militar pentru Ucraina

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Facebook Jens Stoltenberg
Foto: Facebook Jens Stoltenberg

Secretarul general al NATO a îndemnat Coreea de Sud să-și consolideze sprijinul militar pentru Ucraina.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, vorbind la Seul, a cerut Coreei de Sud să-și sporească asistența militară pentru Ucraina, scrie Reuters.

"Îndemn Coreea de Sud să continue și să sporească sprijinul militar. În cele din urmă, depinde de ea să ia această decizie, dar voi spune asta: mai mulți aliați NATO care aveau o politică de a nu exporta arme în țările aflate în conflict au inversat acum acest curs", a spus Jens Stoltenberg.

Țările care și-au revizuit politica privind livrările de arme



El a amintit că Germania, Suedia și Norvegia și-au revizuit politica privind aprovizionarea cu arme. Secretarul general al NATO a mulțumit, de asemenea, autorităților sud-coreene pentru că au oferit asistență militară neletală Kievului, dar a subliniat că Ucraina are nevoie urgentă de muniție.

La întâlnirile cu oficialii sud-coreeni, Stoltenberg a remarcat că situația din Europa și America de Nord și situația din alte regiuni ale lumii sunt interconectate, iar NATO trebuie să dezvolte parteneriate cu țările asiatice pentru a răspunde amenințărilor globale.

În noiembrie, Ministerul Apărării din Coreea de Sud și-a confirmat angajamentul de a nu oferi Ucrainei asistență militară letală. Înainte de aceasta, The Wall Street Journal, citând surse anonime din Statele Unite, a raportat că Statele Unite intenționează să achiziționeze 100 de mii de obuze de 155 mm din Coreea de Sud pentru a le furniza Ucrainei. Stoltenberg a sosit duminică la Seul pentru o vizită de două zile. Mai târziu plănuiește să viziteze Japonia.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel