Se schimbă regulile RCA! Șoferii care vor plăti cu câteva sute de lei mai mult pentru asigurare

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews | Dată: 17 ian 2023, 10:48 | Categorie: Știri
Se schimbă regulile RCA! Șoferii care vor plăti cu câteva sute de lei mai mult pentru asigurare / Sursa Foto: ASF Facebook
Se schimbă regulile RCA! Șoferii care vor plăti cu câteva sute de lei mai mult pentru asigurare / Sursa Foto: ASF Facebook

Sunt reguli noi la încheierea unei polițe RCA.

Mai nou, la emiterea poliței RCA, contează și dacă șoferul locuiește într-un oraș cu risc ridicat de accident. Mai exact, șoferii din orașele considerate de risc vor plăti mai mult pentru asigurarea obligatorie decât un șofer care are aceeași vârstă și conduce același model de mașină, dar dintr-un județ unde rata de producere a accidentelor este mai mică.

De exemplu, o poliță RCA pentru un șofer din Gherla, județul Cluj, costă puțin peste 800 de lei, în timp ce un șofer din orașul Cluj Napoca plătește la RCA, pentru același model de mașină, 1.300 de lei.

Marius Budăi: Pensiile tinerilor vor fi mai mari decât ale părinţilor

Ministrul Muncii, Marius Budăi, susține că abia acum se lucrează la formula de calcul ce va fi aplicată pentru recalcularea pensiilor.

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a explicat, într-o intervenție televizată, că tinerii de azi vor avea pensii mai mari. Ministrul a mai precizat că o decizie în ceea ce privește prelungirea termenului pentru achiziția vechimii în muncă urmează să fie luată până la data de 1 septembrie 2023.

Conform datelor ultimului recensământ, fenomenul de îmbătrânire demografică a căpătat amploare în România, ceea ce va face ca în 2040 numărul vârstnicilor din România să depășescă cu mult numărul tinerilor sub 24 de ani. Analiștii economici susțin că fenomenul va pune o presiune sporită asupra bugetului statului și capacității acestuia de a asigura un nivel decent al pensiilor.

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius-Constantin Budăi, a infirmat această ipoteză, explicând că evoluția crescătoare a nivelului salariului minim va antrena și o creștere a valorii pensiilor.

„Nu este adevărat pentru că, în continuare, politica de creșteri salariale și politica de creștere a salariului minim, împing veniturile românilor în sus. Bineînțeles că nu la un nivel care să fie neapărat mulțumitor, însă împing veniturile în sus. Asta, pe contributivitate, înseamnă și împingerea contribuțiilor în sus și înseamnă și pensii mai mari pe viitor”, a explicat Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi într-o intervenție televizată.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite