Se redeschide "Grădina cu Filme" din Bucureşti. Program - iunie 2023

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri

Veşti bune pentru iubitorii filmului. 

Începând de joi, 8 iunie, Primăria Capitalei va redeschide "Grădina cu Filme – Cinema & More" din Piața Alexandru Lahovari, nr. 7. Acest eveniment care a ajuns deja la cel de-al 10-lea sezon, va oferi un program artistic variat, inclusiv proiecții de filme, concerte acustice, spectacole și sesiuni Q&A cu personalități importante din industria cinematografică românească. Anunțul a fost făcut de CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București.

Grădina cu Filme, proiect demarat în anul 2014 de CREART reprezintă, alături de Teatrelli și de Galeria CREART, un hub cultural central al orașului.

Grădina cu Filme s-a impus, de-a lungul celor nouă ediții, drept una dintre cele mai apreciate destinații culturale estivale din centrul Bucureștiului, recreând atmosfera grădinilor de vară dintr-o perspectivă contemporană, printr-un program dedicat artei cinematografice, artei urbane, muzicii, dezbaterilor culturale și artelor spectacolului, transmit organizatorii.

Programul

Seara Filmului Românesc

Prima lună din cea de-a 10-a ediție #GradinacuFilme (care se desfășoară în perioada 8 iunie – 17 septembrie 2023, de joi până duminică) continuă cu succes unul dintre cele mai cunoscute programe: Seara Filmului Românesc – un reper în programul spațiului, cu dezbateri din lumea cinematografiei autohtone și un program curatoriat de Ileana Bîrsan.

Publicul este invitat să descopere și în anul 2023 filme românești, alături de criticul de film Ileana Bîrsan, care va susține după fiecare proiecție o sesiune de întrebări și răspunsuri cu regizori, actori, producători sau protagoniști de renume din industria cinematografică românească, implicați în producția peliculelor difuzate în seara respectivă. În luna iunie, publicul va putea viziona filme precum „Metronom” (în regia lui Alexandru Belc) – difuzat pe 8 iunie, „Boss” (în regia lui Bogdan Mirică) – difuzat pe 22 iunie și „Spre Nord” (în regia lui Mihai Mincan) – difuzat pe 29 iunie, de la ora 21:00.

Seara Filmului Internațional

Programul Grădinii este completat de Seara Filmului Internațional, care reunește, în luna iunie, titlurile „A Man Called Otto” (în regia lui Marc Forster, cu Tom Hanks, Mariana Trevino și Rachel Keller) – proiectat pe 10 iunie, „The Father” (în regia lui Florian Zeller, cu Olivia Colman și Anthony Hopkins – care a câștigat Premiul Oscar și Premiul Bafta pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru rolul din The Father) – difuzat pe 11 iunie și „Pinocchio” (în regia lui Robert Zemeckis, cu Tom Hanks, Lorraine Bracco, Joseph Gordon-Levitt, Luke Evans, Keegan-Michael Key, Benjamin Evan Ainsworth / film dublat în limba română) – difuzat pe 18 iunie, de la ora 20:30.

Film documentar

Pe 30 iunie, de la ora 21:00, are loc proiecția filmului documentar „4 iulie 1977. Cutremurul neștiut”, un film de Șerban Georgescu, după un spectacol de teatru în regia lui Carmen Lidia Vidu care a avut loc la Teatrul Odeon, cu Vlad Pânzaru, Denis Imbrescu, Răzvan Mîndruță, Irina Artenii, Andrei Marius Barbu. O producție Re:Rise – Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic. Proiecția va fi urmată de o scurtă dezbatere despre implicațiile deciziei lui Nicolae Ceaușescu – atât din punct de vedere tehnic cât, mai ales, din punct de vedere uman și istoric.

Concerte acustice

Programul Grădinii cu Filme va oferi și în acest an un mix muzical, din punct de vedere al stilurilor abordate. Primul concert din sezonul 10 este URMA – Just Strings, care va avea loc pe 9 iunie, de la ora 21:00. URMA – Just Strings este o abordare complet acustică a repertoriului URMA, oferită de Mani Gutău, alături de Oigăn și Anatol Cazanoi, și propune ascultătorilor un nou concept de reprezentație live, în format 360, folosind sisteme speciale de amplificare individuală de înaltă fidelitate.

Spectacole

ZUM – Călătoria unui Suflet în Mandalay este primul spectacol pe care Grădina cu Filme îl va prezenta publicului în anul 2023, pe 17 iunie, de la ora 20:30. Proiectul Mandalay face legătura între Est și Vest, între exotismul melodiilor orientale și bogăția armonică a formelor europene. Instrumentele acustice și electronice se combină armonios într-un sunet bogat care surprinde prin originalitatea frazelor și a ritmurilor. Spectacolul „Călătoria unui Suflet în Mandalay”, bazat pe un text scris de Andreea Crepcia, evidențiază povestea inițiatică a unui suflet care trăiește intens fiecare clipă din viața ei. Amintiri, senzații, sentimente se succed    într-un râu de gânduri poetice cântate sau recitate. Regatul Mandalay menționat în titlu este un loc de auto-descoperire și reuniune cu bucuria de a trăi. Mandalay oferă un „world music” contemporan, o muzică în care improvizația trece de la o factură jazz la una etno, creând o fuziune stilistică între culturi aparținând unor spații și vremuri diferite sau cum le place lor să spună pe scurt: spiripop.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel