Se numește ”pasta săracilor”, dar este foarte bogată la gust. Iată rețeta

Autorul articolului: Elena Didilă |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa Foto YouTube Giallozafferano recipes
Sursa Foto YouTube Giallozafferano recipes

Ai gustat vreodată ”pasta săracilor”? Nu te lăsa păcălit de nume pentru că are într-adevăr un gust bogat care te va lăsa uimit.

Pastele săracilor sunt fabuloase, super ieftine și foarte ușor de preparat: un fel principal perfect pentru întreaga familie.

Ușor și rapid de făcut, oricine le poate face, chiar și cei care nu știu să gătească. În rețeta noastră vom folosi spaghete dar, ca întotdeauna, puteți alege și alte forme de paste. Ceea ce vă garantăm este că este un fel de mâncare care satisface dar nu îngreunează, un preparat îndrăgit și de copii.

Să aflăm împreună care sunt ingredientele pentru a găti aceste paste cu adevărat bune și gustoase.

Ingrediente

Ingredientele au fost concepute pentru patru porții, așa că veți avea nevoie de:

- 4 ouă de mărime medie

- 60 ml ulei de măsline extravirgin crud

- sare și piper

- 360 g paste

- pesmet după gust (opțional)

- pătrunjel proaspăt

- 5 linguri pline de parmezan Reggiano

Potrivit rețetei publicate de Curiosauro, se începe prin a fierbe pastele într-o oală cu apă clocotită, ușor sărată, pentru timpul de gătire indicat pe ambalaj. Între timp, spargeți ouăle într-o tigaie antiaderentă cu un strop de ulei și gătiți-le în tigaie, adăugând sare la sfârșit.

După timpul necesar, scurgeți pastele și turnați-le într-un bol. Adăugați ouăle peste paste și asezonați cu piper proaspăt măcinat. Aromatizați cu parmezanul ras și parfumați cu pătrunjelul tocat. Amestecați cu grijă și dați o notă de crocant la toate prin adăugare de pesmet (dacă vă place, altfel nu e obligatoriu). După preferințe, se mai pot adăuga măsline sau fulgi de ardei iute. Se servește fierbinte și rezultatul va fi fantastic!

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel