Se lansează portalul EDU 360, sprijin pentru transformarea digitală în școli

Autorul articolului: Liana Ganea |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pxhere
Foto: Pxhere

Calitatea educației depinde în primul rând de profesionalismul, cunoștințele și angajamentul profesorilor. Fără pasiunea acestora, o predare eficientă nu ar fi posibilă. Există mai mulți factori care le pot face munca mult mai ușoară și le pot crește performanța. Tehnologia, de exemplu.

Unul dintre cei mai importanți astfel de factori este accesul la instrumentele potrivite. EDU 360 este un ecosistem educațional digital prin care Dell Technologies își propune să sprijine transformarea digitală în școlile din România. De la informații și consultanță până la configurare profesională și sfaturi înainte de achiziție, platforma oferă soluții complete pentru studenți, profesori și cercetători, scrie Edupedu.

La școală, atât profesorii, cât și elevii au nevoie de acces facil la conținut digital și posibilitatea de a utiliza servicii educaționale sau sisteme de testare online. În aceste cazuri, tipul optim de computer recomandat de specialiștii Dell Technologies este un notebook. Notebook-urile ideale pentru elevi și profesori sunt fundamental diferite de celelalte existente pe piață. În cazul computerelor pentru elevi, rezistența este un factor extrem de important. Aceste notebook-uri trebuie să reziste mai multe ore în mâinile unor utilizatori entuziaști, dar uneori neatenți, suportând nu numai manipularea dură, ci și căderile accidentale și deteriorările cauzate de apă. 

Astfel, dispozitivele proiectate și construite cu gândul la condiții dure vor funcționa cel mai bine în școli, de exemplu Chromebook-urile Latitude 3190 și 3100, existente inclusiv în versiuni 2-în-1 și echipate cu cele mai recent procesoare Intel® Core™ .Pentru a facilita munca profesorilor și administratorilor care se ocupă de securitatea IT în instituțiile de învățământ este nevoie de a acorda atenție software-ului de securitate preinstalat și securității integrate. Notebook-urile precum Latitude 3520 și 3320 sunt livrate cu un sistem multistratificat și consistent de soluții de securitate cibernetică.

Pentru a lucra cu conținut multimedia, a pregăti și a preda lecții atractive și captivante, notebook-urile trebuie să aibă performanțe bune și să fie echipate corespunzător. În același timp, toți cei care au avut de-a face cu activități educaționale știu că acestea sunt subfinanțate și fiecare cheltuială este analizată de multe ori. Acesta este motivul pentru care în rândul profesorilor sunt deosebit de populare computerele care oferă o putere de calcul ridicată, un ecran și o tastatură mari și confortabile, precum și multe posibilități de conectare – caracteristici necesare pentru o muncă făcută comod -, păstrând în același timp prețul cel mai atractiv. Un bun exemplu al acestui tip de computer este Dell Latitude 3520, care se distinge prin designul atent verificat și calitatea înaltă a execuției.

Accesoriile, parte esențială din procesul de învățare

Deși notebook-ul este centrul ecosistemului digital care susține educația și oferă noi posibilități profesorilor, acesta capătă adevărate superputeri doar atunci când este echipat cu accesoriile potrivite, de la tastatură şi mouse până la cameră cu rezoluție 4K. Monitoarele mari și interactive pot schimba complet metodele de predare. Cu un dispozitiv precum Dell C5519Q, și un ecran mare de 55 de inch care afișează o imagine foarte luminoasă și detaliată, perfect vizibilă din toate unghiurile, elevii pot viziona ilustrații, videoclipuri și materiale grafice dintr-o perspectivă complet nouă.  Astfel, procesul de învățare poate să devină mult mai ușor atât pentru elevi, cât și pentru profesori.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel