Scăpat miraculos dintr-un incendiu, câinele Haiduc îşi caută un stăpân: Ochii lui blânzi vor mişca inima cuiva

Autorul articolului: Andrei Itu | Dată: 19 dec 2022, 17:13 | Categorie: Social
Scăpat miraculos dintr-un incendiu, câinele Haiduc îşi caută un stăpân: Ochii lui blânzi vor mişca inima cuiva - FOTO ISU HUNEDOARA
Scăpat miraculos dintr-un incendiu, câinele Haiduc îşi caută un stăpân: Ochii lui blânzi vor mişca inima cuiva - FOTO ISU HUNEDOARA

Un câine care a fost surprins de un incendiu în timp ce era legat cu un lanţ în apropierea focului a supravieţuit în mod miraculos, chiar dacă avea blana arsă pe alocuri, animalul fiind salvat la timp de pompierii militari şi transferat la adăpostul din oraşul Uricani, a transmis luni Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.

Incendiul a izbucnit la o afumătoare din Uricani şi l-a surprins pe câinele Haiduc legat cu lanţul la mai puţin de un metru de flăcări, astfel că acestea i-au cuprins şi o parte din blană.

'Când au ajuns colegii noştri de la Garda de Intervenţie Lupeni la el, căţelul avea blana arsă pe alocuri şi nu mai avea putere să se zbată pentru a se elibera. Nu mai putea nici să latre, fiind copleşit de căldura infernală. Însă o lovitură precisă a unei răngi Halligan a zdrobit numaidecât zalele lanţului şi, în câteva clipe, Haiduc era deja în braţele pompierilor salvatori, cu ochii umezi, dar nu de la apa folosită pentru stingerea incendiului, ci de lacrimi. Sentimentul de teamă profundă îi dispăruse, ca şi cum ar fi înţeles că de acum nimic rău nu i se mai poate întâmpla', au notat pompierii militari pe pagina de socializare a ISU Hunedoara.

După ce au scos câinele din zona focului, pompierii au chemat un tehnician veterinar, care i-a acordat îngrijirile necesare, chiar la locul intervenţiei.

'Faptul că Haiduc a fost salvat la timp, înseamnă că Cineva a vrut ca el să trăiască. Şi suntem siguri că ochii lui blânzi vor mişca inima cuiva şi va avea un nou stăpân, cât de curând', au concluzionat pompierii militari.

Până când se va găsi un nou stăpân pentru Haiduc, acesta a fost dus la adăpostul de stat pentru câini din Uricani, unde este îngrijit şi primeşte tratament pentru rănile suferite.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite