Scandal la Eurovision: Desemnat favorit, dar descalificat în ultimul moment

Autorul articolului: Andreea Deaconescu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Sursa: Freepik
Sursa: Freepik

Joost Klein, talentatul concurent olandez la Eurovision, a fost brusc eliminat din finala concursului, după ce un membru al echipei de producție a depus o plângere, au confirmat organizatorii. Această decizie neașteptată a adăugat noi controverse în peisajul deja tumultuos al concursului Eurovision, cu gazda, Suedia confruntându-se cu proteste anti-Israel. Incidentele legate de Eurovision sunt destul de comune, însă eliminarea unui finalist este fără precedent, conform unui specialist citat de Reuters. 

Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU) a anunțat vineri că investighează un incident legat de Joost Klein, în vârstă de 26 de ani, ale cărui piese excentrice l-au propulsat în topul favoriților.

Cea de-a 68-a ediție a concursului, cunoscut pentru mixul său eclectic de muzică și atmosferă kitsch, se desfășoară sub umbra protestelor din orașul-gazdă, Malmo, împotriva participării Israelului, pe fondul conflictului din Gaza.

Poliția suedeză a confirmat că un bărbat a fost interogat pentru amenințarea unui angajat al Eurovision la Malmo Arena, după a doua semifinală. Deși nu a fost reținut, plângerea, conform presei, a fost depusă de o femeie.

Într-un comunicat ulterior, EBU a afirmat că, având în vedere derularea unei proceduri legale, nu ar fi potrivit ca Joost să continue în competiție, reiterându-și politica de toleranță zero față de comportamentele inadecvate.

Radioteleviziunea olandeză AVROTROS a reacționat la decizia EBU, declarând că este "șocată" și consideră excluderea lui Klein "disproporționată".

Expertul Eurovision, Paul Jordan, a subliniat caracterul fără precedent al situației, remarcând că nu se cunosc în totalitate circumstanțele incidentului. În ciuda acestui fapt, el a comentat că spectacolul trebuie să continue, indiferent de controverse.

Despre incident, comentatorul Eurovision de la AVROTROS, Cornald Maas, a subliniat că nu are legătură cu delegația israeliană, exprimându-și compasiunea față de Joost Klein și echipa sa.

În timp ce Eurovisionul se pregătește pentru finala sâmbătă seara, casele de pariuri îl indică pe croatul Baby Lasagna drept favorit, urmat de solista israeliană Eden Golan și alte țări europene. Streamingul de pe Spotify sugerează, de asemenea, o șansă pentru țara gazdă, Suedia.

Într-un context mai profund, povestea lui Joost Klein adaugă o notă emoțională, piesa sa "Europapa" având o poveste tristă în spate. Artistul a pierdut ambii părinți la vârste fragede și a dedicat melodia amintirii lor, obținând un mare succes.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel