Scandal în Italia: Preotul a celebrat slujba în costum de baie, iar altarul său era o saltea gonflabilă

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Imagini controversate în Italia.

Un preot catolic a stârnit controverse în Italia după, aflat la Crotone, în Calabria, regiune aflată în sudul Italiei, a săvârșit Liturghia de duminică, în costum de baie, iar o saltea gonflabilă i-a servit drept altar.

Într-o declarație publicată pe site-ul său, Arhiepiscopul de Crotone a criticat decizia preotului, spunând că „sărbătoarea euharistică are o ceremonie specială, alcătuit din mișcări și simboluri care trebuie respectate și puse în valoare”.

Din cauza căldurii extreme și a lipsei de umbră, Mattia Bernasconi, un preot milanez, a decis să oficieze slujba în mare, la finalul taberei de vară la care au praticipat voluntari milanezi de la asociația ”Libera”, organizație care gestionează terenurile confiscate de la mafiei.

Evenimentul a fost înregistrat de camere și raportat de mai multe instituții de presă. În videoclipuri, preotul poate fi văzut la bustul gol, în fața unui „altar” improvizat, pe o saltea gonflabilă.

Miercuri, Don Mattia a publicat pe site-ul parohiei o scrisoare adresată arhiepiscopiei, în care arată că „nu a fost în niciun caz intenția lui să denigreze ceremonia Euharistiei sau să o folosească pentru a transmite alte mesaje”.

„Este vorba doar de evenimentul care trebuia să încheie săptămâna de lucru cu tinerii care stau în tabără”, a spus el, trimițându-și scuze.

Parchetul din Crotone desfășoară o anchetă pentru „insultare a sentimentelor religioase”, citat de Independent.

În sprijinul preotului a venit deputatul Ligii Nordului ( partid de extremă dreapta) Manfredi Potenti, care l-a lăudat pe Twitter pentru „curajul său de a aduce valorile creștine pe plajă”.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel