Scandal în Germania după ce un chirurg a pus o femeie de serviciu să asiste la o amputare

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Femeia de serviciu a asista la amputare
Femeia de serviciu a asista la amputare

Oficialii unui spital din vestul Germaniei și-au exprimat regretul după ce a ieșit la iveală că unul dintre chirurgii instituției de sănătate a a pus un om de serviciu să în asiste la amputarea unui deget de la picior.

Radiodifuzorul public SWR, citat de Associated Press, a relatat vineri că incidentul de la Spitalul Universitar din Mainz, care a avut loc în 2020, nu a dus la nicio complicație pentru pacient, dar între timp medicul a fost concediat.

Directorul general al spitalului, Norbert Pfeiffer, a declarat că chirurgul a decis în mod greșit să continue amputarea, care este o procedura de rutină, deși nu era disponibil niciun asistent calificat, a relatat SWR.

Când pacientul, care primise un anestezic local, a devenit agitat, medicul a cerut unei femei de serviciu din apropiere să țină piciorul bărbatului și să îi paseze instrumentele chirurgicale, potrivit cotidianului local Mainzer Allgemeine Zeitung. Ziarul a relatat că femeia de serviciu nu avea experiență medicală.

Incidentul a ieșit la iveală după ce un manager al spitalului a observat femeia de serviciu că ținea cu tampoane de tifon însângerate în mână în sala de operație, a relatat acesta.

"Acest lucru nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată", a declarat Pfeiffer, citat de agenția germană de știri dpa.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel