ȘASE remedii simple care previn bolile cronice de rinichi. STUDIU

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Opțiunile de stil de viață activ și sănătos pot reduce semnificativ riscul de a dezvolta bolile cronice de rinichi, arată un studiu (link direct studiu) publicat în Jurnalul Societății Americane de Nefrologie și realizat cercetătorii de la Institutul Karolinska din Suedia și de la Universitatea Griffith din Australia. 

Aproximativ 10% din populația lumii suferă de un tip de boală cronică a rinichilor. În 2017, s-a estimat că peste 1,2 milioane de persoane au murit ca urmare a boliilor renale și alte 1,4 milioane complicații cardiovasculare cauzate de funcția renală redusă.

Cercetătorii suedezi și australieni au efectuat o analiză sistematică și o meta-analiză a peste 100 de studii publicate pentru a investiga care dintre elementele stilului de viață pot reduce riscul bolilor renale.

Cele 6 lucruri care reduc riscul cu până la 22%

Studiul a inclus date de la peste 2,5 milioane de persoane sănătoase, din 16 țări ale lumii. Un interes deosebit pentru cercetători au avut efectele dietei, ale exercițiilor fizice, ale fumatul tutunului și ale alcoolului asupra riscului de a dezvolta probleme renale.

„Am descoperit că stilul de viață joacă un rol important și am identificat o serie de recomandări care pot fi transmise persoanelor sănătoase care doresc să-și reducă riscul de a dezvolta boli cronice de rinichi”, spune dr. Jaimon Kelly, cercetător postdoctoral la Universitatea Griffith.

Cele 6 lucruri care redus riscul de apariție pentru bolile cronice de rinichi sunt: 

1) adoptarea unei diete mai bogată în legume, 
2) un aport mai mare de potasiu

Citește restul articolului AICI.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel