Șase filme în premieră la Festivalul Internațional de Film Burgas. O româncă face parte din juriul care va evalua lungmetrajele

Autorul articolului: Cristian Cîșleanu |
Data publicării:
| Categorie: Social
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Află în articol mai multe despre Festivalul Internațional de Film Burgas.

În perioada 19 - 25 iulie va avea loc cea de-a 9-a ediție a Festivalului Internațional de Film Burgas. În cadrul festivalului se va prezenta premiera bulgară a şase filme, anunță organizatorii într-un comunicat, conform Agerpres.

Printre filmele ce vor fi prezentate se numără ”Sweet Dreams” în regia lui Ena Sendijarevic (Țările de Jos), ”Beraber” (”Together”) de Mette Gümurhan (Belgia, Țările de Jos şi Turcia), ”On The Go” de María Gisele Royo şi Julia de Castro (Spania), ”Cu Li Khong Bao Gio Khoc” de Pham Ngoc Lan (Vietnam, Singapore, Franța și Filipine), El Paraiso de Enrico Maria Artale (Italia) și ”La recreation de Juillet” by Pablo Cotten și Joseph Rozé (Franța).

În premieră, anumite filme din competiție vor fi disponibile și online.

Juriul festivalului

Juriul care va evalua lungmetrajele este compus din regizorii Konstantin Bojanov, Carlo Sironi (Italia), Catrinel Dănăiaţă (România) şi actorul bulgar Julian Vergov.

Juriul pentru scurtmetraje este format din regizorul Venţislav Sariev, care a câțtigat premiul acestei categorii în 2023 cu filmul său de debut, ”August 13” şi Bora Davutluoglu, care face parte din echipa de producție a unui foarte popular serial de televiziune turcesc.

Cel mai nou film al regizorului american Godfrey Reggio, ”Once in a Lifetime” (2023), se numără printre atacțiile festivalului.

Din programul festivalului face parte şi o retrospectivă a muncii lui Wim Wenders, precum şi proiecţii care se vor concentra asupra Poloniei, cu implicarea Vistula International Film Festival.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel