Sanremo 2023: Carla Bruni invitată pentru „vocea ei suavă”

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Soția fostului președinte francez, Sarkozy, Carla Bruni
Soția fostului președinte francez, Sarkozy, Carla Bruni

Carla Bruni a cântat ”Azzurro”, unul dintre cântecele care au rămas în memoria generală în interpretarea, oarecum inagalabilă, a lui Adriano Celentano.

S-a întâmplat la cea de-a 73-a ediții a Festivalului cântecului italian de la Sanremo. În cadrul unei seri dedicate duo-urilor. Cei douăzeci și opt de interpreți care au ajuns în finala acestui mare concurs de cântece italiene au avut fiecare câte un invitat special, alături de care urmau să prezinte o piesă ”clasică”. Duo-ul Colapesce - Dimartino a invitat-o pe Carla Bruno să interpreteze o nouă versiune a hitului Azzurro.

„Inițial, scenariul nostru a fost ceva mai complex, mai dinamic. Dar era nevoie de prea multe aprobări, așa că am renunțat”, au povestit cei doi artiști pentru La Gazzetta dello Sport. „Am decis să o luăm pe Carla, am contactat-o ​​prin casa noastră de discuri. Ne-a anunțat imediat că ne va asculta melodiile, după care am fost anunțați că va veni bucuroasă. Ea este o ființă ironică, mereu cu replici acide. De ce am ales-o, totuși, pe Carla? Pentru că prima parte parte a aranjamentului cere o voce eterică, iar a ei este suavă și elegantă, practic perfectă”, au explicat cei doi cântăreți. 

Carla Bruni nu a participat niciodată la Sanremo în calitate de concurent. A fost la festival în 2003, dar pentru a-și promova primul album cântând Someone told me.

Carla, făcută praf și pulbere

A fost invitată și la ediția din 2010, dar în cele din urmă nu a făcut deplasarea.  S-a zvonit că nu i-ar fi plăcut o melodie care făcea direct referire la ea. Refrenul cântecului ”Meno male”, Simone Cristicchi suna cam așa: „Din fericire există Carla Bruni, este făcută așa, sarko-non, sarko-si / Ce frumusețe această Carla Bruni / Dacă vorbim despre tine, problemele dispar”. Artista și-a propus astfel să critice modul în care mass-media și concetățenii săi s-au concentrat mai mult asupra soției fostului președinte francez Nicolas Sarkozy („Ce spune Carla Bruni? Cum se îmbracă Carla Bruni? Ce mănâncă Carla Bruni? A ieșit, noul disc al Carlei Bruni?”,  decât asupra subiectelor care afectează viitorul țării.

Carla Bruni a negat aceste speculații, declarând că de vină este agenda ei prea încărcată. Acum însă a făcut loc pentru Sanremo. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel