Samsung OPREȘTE vânzările către Rusia. Sud-coreenii au 30% din piața rusească

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Economie
Samsung raportează cel mai slab profit trimestrial din ultimii 14 ani
Samsung raportează cel mai slab profit trimestrial din ultimii 14 ani

Compania a explicat acest lucru prin probleme de geopolitică și logistică.

Compania din Coreea de Sud a decis să suspende aprovizionarea cu produsele sale către Rusia din cauza invaziei Ucrainei de către trupele ruse, relatează Bloomberg, citând o declarație a companiei.

Potrivit publicației, a fost oprit exportul tuturor produselor Samsung, inclusiv smartphone-uri, cipuri și aparate electrocasnice.

Compania a declarat că „monitorizează” situația și încearcă să asigure siguranța angajaților și a familiilor acestora și a promis că va dona 6 milioane de dolari pentru a oferi asistență umanitară ucrainenilor afectați de război.

Un purtător de cuvânt al Samsung Electronics a declarat agenției coreene Yonhap că compania „nu își poate exporta produsele în Rusia” din cauza dificultăților logistice. În același timp, companiile Samsung din Rusia nu au raportat încă despre armele aflate în producție, a spus Yonhap.

O sursă din companie a declarat că furnizarea de produse Samsung a fost suspendată, dar service-ul și magazinele vor continua să funcționeze.

Samsung este cel mai mare furnizor de smartphone-uri din Rusia, cota companiei fiind de peste 30%, scrie Bloomberg. În același timp, piața rusă, potrivit agenției, reprezintă doar 4% din veniturile globale ale companiei din vânzarea de smartphone-uri.

Anterior, Apple și Microsoft au decis să oprească vânzările în Rusia din cauza situației din Ucraina. Apple a anunțat că va opri importul de produse electronice în țară și va limita utilizarea serviciilor sale, inclusiv Apple Pay. Microsoft a explicat suspendarea vânzărilor și serviciilor către utilizatorii ruși prin sancțiuni împotriva Moscovei.

Între timp, lista companiilor globale care au părăsit Rusia este în creștere, sunt deja peste 90, iar lista crește zilnic.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel