Salvatorii români au ajuns în Grecia

Irina Constantin |
Data publicării:
| Categorie: Știri
foto IGSU/ ilustrativ
foto IGSU/ ilustrativ

Modulul românesc pentru stins incendii de pădure şi aflat în sprijinul autorităţilor şi comunităţilor din Grecia este operaţional începând de sâmbătă, a anunţat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Salvatorii români au ajuns în Grecia vineri şi au instalat baza de operaţii în localitatea Nea Makri, aflată în estul Atenei.

"Începând cu ora 11,00, modulul specializat, compus din 40 de pompieri salvatori, 4 autospeciale de stingere, 1 autocisternă, 2 autospeciale de primă intervenţie şi comandă şi 1 microbuz, poate fi alocat la intervenţie, la solicitarea ofiţerului de legătură elen", a precizat IGSU.

Pompierii români sunt pentru al treilea an consecutiv în Grecia, oferind sprijin în gestionarea incendiilor. În vara anilor 2021 şi 2022, salvatorii au sprijinit autorităţile elene în lupta împotriva flăcărilor care au distrus părţi semnificative din pădurile din zona Atenei şi de pe insula Evia.

În acest an, ca parte a proiectului de pre-poziţionare, organizat de Direcţia Generală Protecţie Civilă Europeană şi Operaţiuni de Ajutor Umanitar - DG ECHO, modulul naţional specializat de stins incendii de pădure se află în Grecia, continuând acţiunile de sprijin în gestionarea incendiilor forestiere, se arată în comunicat, conform Agerpres. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel