Salata bulgărească îşi consolidează poziţia în topul celor mai bune preparate de acest tip

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Salata bulgărească îşi consolidează poziţia de "regina salatelor".

Trei salate bulgăreşti se află pe primele poziţii ale celor mai bine cotate 100 de salate din lume, potrivit unui clasament al site-ului popular pentru bucătărie tradiţională şi produse locale TasteAtlas. Salata bulgărească (Şopska Salata) este "regina" salatelor din bucătăria bulgară, întrucât a urcat pe locul al doilea în clasament, la doar un pas de câştigător - salata Dakos din insula Creta, Grecia.

Salata bulgarească delicioasă şi proaspată este o combinaţie de roşii tocate, castraveţi, ardei şi ceapă, asezonate cu sare şi ulei de floarea soarelui şi "stropite" generos cu telemea rasă şi pătrunjel.

Site-ul expune şi povestea inedită a salatei în culorile drapelului bulgar (alb, verde, roşu, n.r.) - aceasta a fost creată de bucătari bulgari la mijlocul secolului trecut, în încercarea de a impresiona turiştii sosiţi în ţară. Un alt lucru inedit este faptul este că încă două salate din Bulgaria - "Ciobănească" (Ovcearska salata) şi "Albă ca Zăpada" (Snejanka) au fost clasate printre primele 15 cele mai apreciate 100 de salate din întreaga lume. Nu le rataţi când vizitaţi Bulgaria, citează Rador.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel