S-a reluat furnizarea apei în Băile Tuşnad, județul Harghita

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Autoritățile din Băile Tușnad au anunțat că se va relua furnizarea apei.

Furnizarea apei în Băile Tuşnad s-a reluat, vineri, după ce a fost întreruptă timp de o săptămână, iar în staţiune a fost instituită stare de alertă locală, scriu jurnaliștii de la Agerpres. 

Societatea de Gospodărie Comunală GOSCOM Băile Tuşnad şi două firme de specialitate au reuşit înlocuirea porţiunii sparte din conducta de apă şi au remediat defecţiunea, iar furnizarea apei potabile s-a reluat treptat atât în oraş cât şi localităţile Tuşnadu Nou, Tuşnad Sat şi Vrabia, care se alimentează din reţeaua staţiunii.

Se fac probe



Primarul staţiunii Băile Tuşnad, Butyka Zsolt, a declarat pentru Agerpres că, deocamdată, se furnizează apă de probă, iar echipele de specialişti sunt pe teren pentru a verifica sistemul şi a se asigura că funcţionează.

Primarul a făcut apel la locuitori ca timp de câteva zile să folosească apa doar pentru strictul necesar, pentru a nu suprasolicita sistemul.

Butyka Zsolt şi-a exprimat speranţa că problemele nu vor reapărea, mai ales că se apropie sărbătorile de iarnă.

Furnizarea apei în staţiunea Băile Tuşnad şi în satele Tuşnad, Tuşnadul Nou şi Vrabia, a fost sistată vineri, 10 decembrie, după ce conducta care alimentează aceste localităţi s-a spart chiar sub calea ferată din zona localităţii Sânsimion.

Stare de alertă 



Marţi seara, Consiliul Local Băile Tuşnad, cu acordul Instituţiei Prefectului, a instituit stare de alertă la nivel local, autorităţile punând la dispoziţia locuitorilor apă potabilă şi apă menajeră.

Este pentru a şaptea oră în acest an când se produc fisuri în reţeaua de alimentare a oraşului, primarul explicând că respectiva conductă se sparge în mod frecvent pentru că lucrarea, realizată în urmă cu şapte ani din bugetul naţional, nu a respectat proiectul iniţial, iar ţeava este subdimensionată.

Pentru rezolvarea problemei şi reabilitarea sistemului s-a elaborat un nou proiect şi se solicită de la Compania Naţională de Investiţii suma de 40 milioane lei, dar până la implementarea acestuia locuitorii staţiunii şi turiştii care vin la Băile Tuşnad au de suferit.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel