S-a aprobat mărirea punctului de pensie. Alocațiile vor crește și ele

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social

Marius Budăi, ministrul Muncii, a fost întrebat, în conferinţa de presă de la Palatul Victoria, de la finalul şedinţei de Guvern, care este bugetul familiei sale pentru sărbătorile de iarnă, scrie DC News. 

"Ce buget aveţi dumneavoastră pentru Crăciun, pentru alimente, cadouri?", l-a întrebat reporterul pe ministrul Budăi.

"Nu s-a aprobat în Ordonanţa de Urgenţă de astăzi bugetul de Crăciun. (...) Soţia se ocupă. Nu este un buget... eu sunt, vă aduc aminte, salariat dintotdeauna. Am încercat la un moment dat să fiu om de afaceri, făcând un credit... în fine, am dat chix. Cred că e la fel ca anul trecut, presupunând că îl ştiţi pe cel de anul trecut", a răspuns demnitarul.

 

10% la punctul de pensie

Guvernul va aproba în şedinţa de miercuri un pachet de măsuri sociale în beneficiul copiilor, pensionarilor şi persoanelor cu dizabilităţi, stabilind, printre altele, creşterea punctului de pensie, începând din luna ianuarie a anului viitor, cu 10%, de la 1.442 lei, la 1.586 de lei, a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

De asemenea, indemnizaţia socială pentru pensionari va fi de 1.000 de lei.

"Aprobăm în şedinţa de Guvern de astăzi un pachet de măsuri sociale în beneficiul copiilor, pensionarilor şi persoanelor cu dizabilităţi, aşa cum ne-am asumat prin programul de guvernare. Stabilim majorarea punctului de pensie cu 10%, începând cu luna ianuarie a anului viitor, de la 1.442 lei, cât este în prezent, la 1.586 de lei. Decidem, de asemenea, creşterea indemnizaţiei sociale pentru pensionari cu 25%, de la 800 de lei, la 1.000 de lei, începând cu anul 2022. De asemenea, majorăm alocaţia de stat pentru copii şi instituim acordarea, anul viitor, a unei indemnizaţii suplimentare pentru persoanele cu dizabilităţi, respectiv a 13-a indemnizaţie", a declarat Nicolae Ciucă, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a precizat că alocaţia de stat pentru copii creşte la 600 de lei pentru copiii în vârstă de până la doi ani - sau până la trei ani, în cazul copiilor cu dizabilităţi.

"De asemenea, alocaţia de stat va creşte la 243 de lei pentru copiii cu vârsta între 2 şi 18 ani, dar şi după această vârstă, pentru tineri care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, până la terminarea acestora. Doresc să subliniez că alocaţia de stat se cumulează cu indemnizaţia lunară, cu stimulentul lunar sau stimulentul de inserţie", a completat Ciucă.

Premierul a menţionat şi faptul că indemnizaţia suplimentară pentru persoanele cu dizabilităţi se acordă în mod excepţional, o singură dată.

"Printr-o altă măsură stabilim acordarea în mod excepţional a unei indemnizaţii suplimentare, cea de a treisprezecea, pentru persoanele cu dizabilităţi, indiferent de venituri. Indemnizaţia compensatorie se acordă o singură dată, anul viitor, în luna ianuarie", a afirmat Ciucă.

Şeful Executivului a explicat că măsurile anunţate vor fi fundamentate şi finanţate prin bugetul asigurărilor sociale de stat şi bugetul de stat pentru anul 2022, transmite Agerpres. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel