S-a aprins Lumina Sfântă din Ierusalim / VIDEO

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
S-a aprins Lumina Sfântă din Ierusalim / VIDEO / Photo by Dhivakaran S
S-a aprins Lumina Sfântă din Ierusalim / VIDEO / Photo by Dhivakaran S

Lumina Sfântă s-a aprins la Ierusalim și va ajunge în România în această seară.

 Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim sâmbătă seară, în jurul orei 18,30, de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi oferită delegaţilor eparhiilor prezenţi la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă".

Centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Lumina Sfântă fiecărei parohii, a informat Biroul de presă al Patriarhiei Române. Sâmbătă seară, între orele 19,30 - 20,30, va avea loc pe Colina Bucuriei procesiunea primirii Sfintei Lumini în Catedrala Patriarhală.

Ce este Lumina sfântă

Lumina sfântă de la Ierusalim este considerată de creștinii ortodocși a fi o minune care se întâmplă în fiecare an la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paștelui Ortodox. Este un foc care se pogoară din cer și aprinde candela patriarhului ortodox al Ierusalimului, care apoi împarte lumina credincioșilor. Lumina sfântă este adusă în România de un reprezentant al Patriarhiei Române și este oferită bisericilor și credincioșilor pentru slujba de Înviere, ca în fiecare an.

Ce presupune ceremonia din Israel

Citește mai departe pe DCNews

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel