S-a aflat care vaccin este eficient împotriva OMICRON

Oana Pavelescu |
Data publicării:
| Categorie: Social
Rezultatul studiului este unul neașteptat
Rezultatul studiului este unul neașteptat

Din Africa de Sud vine și vestea potrivit căreia s-a descoperit care vaccin este eficient pentru varianta Omicron a Covid-19.

Potrivit cercetătorilor, două doze de vaccin Covid-19 de la Johnson & Johnson au redus cu până la 85% spitalizările cauzate de varianta omicron în Africa de Sud, o constatare esențială, deoarece acest vaccin este din ce în ce mai des folosit pe întregul continent. 

Rezultatele sunt o veste binevenită, în condițiile în care creșterea explozivă a cazurilor a dus la un număr record de cazuri zilnice și apar dovezi că tulpina cu foarte mute mutații poate eluda protecția care rezultă în mod normal din vaccinare. De asemenea, acestea ar putea ajuta la explicarea motivelor pentru care spitalizările și decesele nu urmează creșterea exponențială a cazurilor noi.

Studiul realizat de Consiliul de Cercetare Medicală din Africa de Sud a constatat că nivelurile de protecție au crescut în săptămânile și lunile de după administrarea unei doze de rapel celor care au primit anterior vaccinul J&J. Acesta a prevenit 85% din spitalizări la una până la două luni după ce a fost administrată a doua injecție, față de 63% în cazul persoanelor care au primit rapelul în ultimele două săptămâni. 

"Rezultatele sunt importante și liniștitoare", a declarat Glenda Gray, cercetător principal și președinte al Consiliului de Cercetare Medicală din Africa de Sud. Studiul, unul dintre cele mai mari de acest gen din lume, "arată la nivel global că acest regim poate fi util", a declarat Gray într-un interviu telefonic și citată de Bloomberg

Aproape o jumătate de milion de lucrători din domeniul sănătății din Africa de Sud au primit vaccinurile J&J în cadrul unui test major înainte de lansarea generală în țară la începutul acestui an. Acestora li s-au oferit rapeluri ale aceleiași doze unice începând cu luna noiembrie, deschizând calea pentru această cercetare.

Citește tot articolul pe DCBUSINESS

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel