Ryanair: De ce vor dispărea biletele de 10 euro. ”S-a terminat. Nu avem destui oameni în Marea Britanie, dornici să facă asta”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Economie
MAE: Atenţionare de călătorie - perturbări ale transportului public şi aerian în Italia / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
MAE: Atenţionare de călătorie - perturbări ale transportului public şi aerian în Italia / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Era tarifelor mici s-a încheiat din cauza creșterii prețurilor la combustibil, a declarat directorul executiv al Ryanair, Michael O'Leary.

Datorită creșterii rapide a prețului combustibilului, epoca tarifelor mici a luat sfârșit, a declarat directorul general al Ryanair , Michael O'Leary.

Timp de mulți ani, biletele de 10 EUR au fost politica principală a companiei aeriene irlandeze . 

Într-un interviu la BBC Radio 4, directorul Ryanair spune: „Cred că nu veți vedea tarifele noastre foarte ieftine, de un euro, 0,99 cenți sau chiar 9,99 de euro”.

Creșterea prețurilor la carburanți, care crește tarifele aeriene, crește și facturile la energie ale gospodăriilor, reducându-le veniturile.

În ciuda creșterii costului vieții, Michael O'Leary crede că oamenii vor continua să călătorească frecvent. De altfel, el estimează că cei care doresc să călătorească vor alege companii low-cost precum Ryanair și EasyJet. „Cred că oamenii vor deveni mult mai atenți la prețuri”, a spus el.

În ultimii ani, numărul zborurilor a crescut pe măsură ce biletele de avion au devenit mai ieftine. Concurența dintre transportatorii low-cost precum Ryanair, Easyjet, Vueling și Wizz Air a fost puternică.

Directorul executiv al Ryanair a mai menționat că se așteaptă ca tariful mediu al companiei aeriene low-cost să crească cu aproximativ 10 EUR în următorii cinci ani, de la aproximativ 40 EUR anul trecut la aproximativ 50 EUR până în 2027.

O situație fără ieșire

O'Leary mai spune că se confruntă cu o situație unică: „Pot angaja mii de oameni în Portugalia, în Italia, Franța, Germania la exact aceleași salarii pe care le plătesc în Marea Britanie și pur și simplu nu îi pot angaja în Regatul Unit în acest moment”.

„Și avem această situație bizară în acest moment în care în Marea Britanie pot obține vize pentru a aduce marocani să vină și să lucreze ca însoțitori de bord. Dar nu pot obține vize pentru portughezi sau italieni sau tineri slovaci. Avem nevoie doar de o abordare practică a modului în care implementăm Brexitul”, a declarat el.

El a spus că acordarea unor astfel de vize ar ajuta la atenuarea perturbărilor resimțite în prezent la unele aeroporturi și la ameliorarea deficitului de competențe în alte domenii.

„Nu există destui oameni în Marea Britanie dornici să facă aceste tipuri de muncă… în special în perioadele de vârf ale verii și în special în aeroporturi. Personalul de handling aeroportuar și personalul de securitate aeroportuară se chinuie cu adevărat să recruteze, în special în sud-est, pe aeroporturi precum Gatwick, Heathrow și Manchester.”

 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel