Ryan Reynolds, Snoop Dogg şi The Weeknd, în luptă pentru cumpărarea echipei Ottawa Senators

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Ryan Reynolds, Snoop Dogg şi The Weeknd, în luptă pentru cumpărarea echipei Ottawa Senators
Ryan Reynolds, Snoop Dogg şi The Weeknd, în luptă pentru cumpărarea echipei Ottawa Senators

Actorul canadian Ryan Reynolds, rapperul american Snoop Dogg şi muzicianul canadian The Weeknd vor să devină proprietarii echipei canadiene de hochei pe gheaţă Ottawa Senators, din liga profesionistă nord-americană (NHL), a cărei valoare este evaluată la circa 700 de milioane de dolari, informează agenţia EFE.

Interesul celor trei vedete din lumea show-biz-ului pentru Ottawa Senators, echipă care nu a câştigat niciodată Cupa Stanley, nu se datorează în mod special pasiunii pentru sport. Cluburile sportive au devenit afaceri râvnite, întrucât, conform unor experţi în domeniu, ligile profesioniste funcţionează ca "un sistem de cartel" sau un club exclusiv şi aparţin unui grup restrâns de persoane.

În cazul NHL, există doar 32 de francize.

Valoarea nominală a echipei Ottawa Senators este estimată la 700 de milioane de dolari şi, în ciuda faptului că hocheiul pe gheaţă a mai pierdut din teren ca sport popular în Canada, în detrimentul fotbalului, valoarea cluburilor din NHL este în creştere şi liga are perspective de dezvoltare.

"Cred că echipele noastre vor fi din ce în ce mai valoroase", a afirmat comisarul NHL, Gary Bettman.

Clubul din Ottawa, oraş cu peste 1 milion de locuitori, aparţine unui grup exclusiv de 32 de membri, iar cele trei vedete din industria divertismentului sunt şi oameni de afaceri şi urmăresc investiţii profitabile.

Rapperul Snoop Dog, care este un fan declarat al hocheiului pe gheaţă, doreşte să folosească echipa canadiană pentru a populariza acest sport în rândul copiilor afroamericani.

Familia lui Eugene Melnyk, proprietarul lui Senators, decedat în 2022, a afirmat că va vinde franciza doar celor care garantează că o vor păstra în capitala canadiană.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel