Rușii fug din țară de frica înrolării. Finlanda afirmă că traficul la granița cu Federația Rusă s-a „intensificat“ în timpul nopții

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Pe fondul mobilizării parțiale din Federația Rusă, traficul la frontiera cu Finlanda s-a intensificat n noaptea de miercuri spre joi.

Traficul în sensul de intrare la frontiera estică a Finlandei cu Rusia s-a intensificat în timpul nopţii, a anunţat joi dimineaţă Garda de Frontieră finlandeză, adăugând în acelaşi timp că situaţia este sub control, relatează Reuters.

Finlanda monitorizează îndeaproape situaţia din Rusia vecină în urma ordinului de mobilizare militară dat de preşedintele Vladimir Putin, a declarat miercuri ministrul finlandez al apărării, Antti Kaikkonen.

Cu toate acestea, numărul persoanelor care au trecut miercuri frontiera a fost mai mic decât în weekend, a declarat şeful departamentului de afaceri internaţionale al poliţiei de frontieră finlandeze, Matti Pitkaniitty.

El a mai precizat că 4.824 de ruşi au sosit miercuri în Finlanda prin frontiera de est, faţă de 3.133 cu o săptămână înainte, scrie Agerpres.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel