Rușii bogați cumpără IMOBILE în Turcia și Dubai. Cererea a explodat. ”Vin cu NUMERAR sau aduc AUR”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie

Rușii bogați caută adăpost financiar după sancțiunile occidentale împotriva Moscovei, generate de invazia rusă a Ucrainei.

Le vindem rușilor șapte până la opt unități (imobile n.r) în fiecare zi”, spune Gul Gul, co-fondatorul companiei imobiliare din Istanbul, Golden Sign.

„Ei (rușii n.r.) cumpără în numerar, deschid conturi bancare în Turcia sau aduc aur”, a adăugat el.

Și CEO-ul Modern Living din Dubai, Thiago Caldas, a angajat 3 agenți vorbitori de limbă rusă pentru a satisface cererea rușilor pentru imobiliare, care, potrivit acestuia, a crescut de peste zece ori.

Atât Turcia, cât și Dubaiul au relații relativ bune cu Moscova și încă operează zboruri directe care oferă rute pentru ruși și banii acestora.

"Sunt ruși bogați, dar nu oligarhi. Ei găsesc modalități de a-și aduce banii în Turcia", a declarat un purtător de cuvânt al companiei imobiliare Golden Sign.

„Sunt clienți care cumpără și trei până la cinci apartamente”, a adăugat el.

Atât Turcia, cât și Emiratele Arabe Unite oferă stimulente cumpărătorilor de proprietăți, notează Reuters.

În Turcia, spre exemplu, străinii care cumpără o proprietate cu minim 250.000 de dolari și o păstrează timp de trei ani pot obține un pașaport turcesc.

Pentru o sumă ceva mai mică, Dubai, un important centru de afaceri din Orientul Mijlociu, oferă o viză de ședere de trei ani. Astfel, apartamentele care costă 750.000 de dirhami (205.000 USD), limita minimă pentru obținerea vizei, sunt cele mai căutate.

Pentru rușii cu conturi bancare în Dubai, procesul de cumpărare este relativ simplu, a spus Royal Home Real Estate.

Și oligarhii cumpără apartamente

Oligarhul rus Roman Abramovici caută apartamente noi în Dubai. În ultimele săptămâni a fost interesat de locuințe pe insula artificială Palm Jumeirah, scria Bloomberg.

Din ce în ce mai mulți ruși sunt acum interesați de imobiliare din Dubai. Cererea de imobiliare în Dubai a crescut cu 40% de la începutul lunii martie, comparativ cu aceeași perioadă din februarie.

Elita rusă continuă să cumpere proprietăți în Dubai, o agenție imobiliară din Dubai susținând că în ultima lună numărul doritorilor a crescut de peste zece ori.

De la începutul războiului, cursele spre Dubai și Turcia a aeronavelor private și de pasageri a crescut de mai multe ori.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel