Rusia vrea să facă un centru de dezvoltare a dronelor

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

Ministerul rus al Apărării vrea să facă un centru de dezvoltare a dronelor.

Ministerul rus al Apărării și-a anunțat planurile de a înființa un centru de cercetare și producție pentru drone şi "complexuri robotice", conform declarațiilor ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu. Acest anunț a fost făcut în timpul unei inspecții efectuate de Șoigu la un poligon de testare a armelor și dronelor din districtul militar Moscova, conform informațiilor oficiale furnizate de Ministerul Apărării al Rusiei.

Conflictul din Ucraina a evidențiat utilizarea fără precedent a dronelor, cu mii de astfel de vehicule aeriene fără pilot folosite pentru supravegherea forțelor inamice, pentru ghidarea artileriei și pentru efectuarea atacurilor asupra unor ținte specifice.

Ce sunt dronele FPV 

În acest context, dronele FPV (First-Person View), de dimensiuni mici și cost redus, au devenit a fi unele dintre cele mai puternice arme din acest război, unde avioanele de război convenţionale sunt relativ rare din cauza unei concentraţii dense de sisteme antiaeriene în apropierea liniilor frontului.

La poligonul de testare, lui Serghei Șoigu i-au fost prezentate diverse arme de foc concepute pentru contracararea acestor drone, precum și un quadcopter de luptă specializat în plasarea minelor.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel