Rusia se grăbește să facă referendumuri de anexare în Donețk și Lugansk. Militarii fac cereri repetate de concediere din cauza „oboselii fizice și morale persistente”

Autorul articolului: Alexandru Negrici |
Data publicării:
| Categorie: Știri

Apelurile urgente ale autorităților susținute de Rusia, în regiunile Lugansk și Donețk, pentru referendumuri privind aderarea la federație arată că contraofensiva Ucrainei provoacă panică în rândul forțelor proxy și factorilor de decizie ai Kremlinului, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului, în ultimul raport.

Grupul de reflecție a mai spus că contraofensiva reduce moralul unităților ruse considerate anterior de elită, documentele interceptate arătând soldații ruși făcând cereri repetate pentru a fi concediați din cauza „oboselii fizice și morale persistente”.

Discuția urgentă din 19 septembrie între împuterniciții Rusiei cu privire la necesitatea ca Rusia să anexeze imediat regiunile Lugansk și Donețk sugerează că contraofensiva în curs de desfășurare a Ucrainei din nord a panicat forțele proxy și unele decizii ale Kremlinului.Conducătorii numiți de Kremlin în Republicile Populare Donețk și Lugansk (DNR și LNR) au cerut Moscovei să organizeze „imediat” un referendum privind recunoașterea DNR și LNR ca parte din Rusia. Margarita Simonyan, propagandistă rusă și redactor-șef al RT, a vorbit înălțător despre apel, referindu-se la el drept „scenariul Crimeei”. Ea a scris că, recunoscând pământul ucrainean ocupat ca teritoriu rusesc, Rusia ar putea amenința mai ușor NATO cu lovituri de răzbunare pentru contraatacuri ucrainene, „dezlegând mâinile Rusiei în toate privințele”, se mai arată în raport.

Această abordare este incoerentă. Forțele ruse nu controlează toate regiunile Donețk și Lugansk. Atacurile ucrainene în Crimeea anexată de Rusia demonstrează în mod clar că atacurile ucrainene asupra teritoriului anexat ilegal al Rusiei nu declanșează automat represalii ruse împotriva NATO. Anexarea parțială în această etapă ar plasa, de asemenea, Kremlinul în situația ciudată de a cere ca forțele ucrainene să nu ocupe teritoriul „rus” și în poziția umilitoare de a nu putea aplica această cerere. Rămâne foarte neclar dacă președintele rus Vladimir Putin ar fi dispus să se plaseze într-o astfel de situație pentru beneficiul îndoielnic de a facilita amenințarea NATO sau Ucraina cu escaladarea pe care este foarte puțin probabil să o facă în acest stadiu.

Recentele succese de contraofensivă ucraineană reduc și mai mult moralul deja prost în rândul unităților ruse care erau considerate de elită înainte de 24 februarie. Institutul de presă independent din Belarus, Vot Tak, a postat imagini cu documente interceptate lăsate în urmă de soldații ruși ai Unității 31135 din Regimentul 1 de pușcași, din Divizia 2 Gărzi Motor Rifle, în timp ce fugeau din Izyum, în masă. Documentele semnate (datate pe 30 august, înainte de contraofensiva Ucrainei de la Harkov din 7 septembrie) includ cereri scrise adresate comandanților Unității 31135 de a revoca autorii scrisorilor din cauza „oboselii fizice și morale” persistente. Informațiile puse la dispoziție de Ucraina au susținut că 90% din personalul Regimentului 1 de pușcași motorizat a scris rapoarte condamnatoare despre starea moralului încă din 23 mai 2022. Divizia a 2-a de pușcă motorizată de gardă este una dintre cele trei divizii ale Armatei 1 de tancuri de gardă, care , înainte de actualul război din Ucraina, era considerată principala forță mecanizată a Rusiei și urma să fie forța cheie a Rusiei într-un război convențional pe scară largă cu NATO.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel