Rusia primeşte probabil tehnologie militară din China, susțin serviciile de informații americane

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Rusia primeşte probabil tehnologie militară din China, susțin serviciile de informații americane / Foto: Kremlin.ru
Rusia primeşte probabil tehnologie militară din China, susțin serviciile de informații americane / Foto: Kremlin.ru

Potrivit serviciilor de informații americane, Rusia primeşte probabil tehnologie militară din China.

Un raport al serviciilor americane de informaţii, care a fost dezvăluit joi, indică că China asistă Rusia în evitarea sancţiunilor impuse de Occident și, probabil, furnizează tehnologie militară sau cu dublă utilizare, atât civilă, cât și militară, către Moscova. 

Evaluarea Biroului Directorului pentru Informaţiile Naţionale (ODNI) a fost publicată de către comitetul permanent pentru informaţii al Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA, transmite Agerpres, citând Reuters.

China a negat că ar trimite echipamente militare către Rusia

China a negat repetat acuzaţiile că ar trimite echipamente militare către Rusia, mai ales după invazia rusă în Ucraina.

Raportul de joi se bazează pe date vamale referitoare la companii chineze din industria apărării. Printre elementele trimise către ruşi se numără echipamente de navigaţie, tehnologie de bruiaj şi piese pentru avioanele de luptă, aşa cum este indicat în raportul citat.

ODNI menţionează că China şi Rusia au decontat în monedă chineză o parte mai mare din comerţul bilateral, iar instituţiile financiare din ambele ţări folosesc tot mai mult sisteme autohtone de plată. China a importat din Rusia mai multă energie, inclusiv petrol şi gaze redirecţionate din Europa.

Informațiile ar proveni din presă



Mare parte din informaţiile respective provin din presă, a arătat Biroul, afirmând că "comunitatea de informaţii nu dispune de suficiente relatări pentru a evalua dacă Beijingul reprimă intenţionat controalele guvernului SUA pentru verificarea utilizatorilor finali".

Oficialităţi americane şi-ai exprimat deja îngrijorarea faţă de transferul unor echipamente "cu dublă utilizare" din China în Rusia, însă au recunoscut de mai multe ori că nu deţin dovezi privind livrarea unor ajutoare militare de tip letal.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel