Rusia l-a inclus pe Andy Stone, purtătorul de cuvânt al Meta, pe lista persoanelor căutate

Autorul articolului: Sonia Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Știri
FOTO: Freepik @rafapress
FOTO: Freepik @rafapress

Andy Stone, purtătorul de cuvânt al Meta, a fost inclus pe lista de persoane căutate, listă creată de autoritățile din Rusia.

Andy Stone, purtătorul de cuvânt al gigantului american de social media Meta, compania-mamă a Facebook şi Whatsapp, a fost inclus, duminică, de autorităţile ruse pe lista persoanelor căutate, în contextul în care compania este clasificată drept ”extremistă” în ţară, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Numele lui Andy Stone apare acum în baza de date a Ministerului rus de Interne cu persoane căutate pentru încălcări ale codului penal. Autorităţile nu au precizat de ce îl acuză pe directorul de comunicare al Meta.Rusia a desemnat oficial grupul american drept organizaţie ”teroristă şi extremistă” în octombrie 2022, deschizând posibilitatea unor proceduri legale mai grele împotriva utilizatorilor săi din ţară.

Facebook şi Instagram au fost, de asemenea, blocate în ţară de la începutul ofensivei ruse în Ucraina şi sunt inaccesibile fără o reţea privată virtuală (VPN), la fel ca Twitter şi multe site-uri media critice la adresa guvernului.

Înainte de a fi interzisă, milioane de ruşi foloseau aplicaţiile Meta, în special Instagram, o reţea care rămâne populară în rândul tinerilor din ţară, în ciuda faptului că a fost blocată.

În aprilie 2022, Rusia l-a plasat pe CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, pe lista neagră a persoanelor cărora li s-a interzis intrarea pe teritoriul său.

Vezi și: Vânzările de vehicule electrice în SUA ar putea atinge un nivel record anul acesta

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel