Rusia atacă! Turcia va trece de partea americanilor

Delia Gheață |
Data publicării:
| Categorie: Știri

În cazul în care se va ajunge la o confruntare militară deschisă între Rusia și Alianța Nord-Atlantică, Turcia nu va sta deoparte. Ankara și-a anunțat disponibilitatea de a pune la dispoziția armatei americane baza sa de la Incirlik drept ca o trambulină pentru un atac împotriva Rusiei.

Baza militară de la Incirlik ar putea deveni cel mai mare avanpost al NATO din regiune. Este suficient de aproape de granița cu Rusia pentru a se potrivi perfect pentru a trimite bombardiere și avioane de luptă în misiuni de luptă, relatează presa de specialitate. 

În ultimul timp, Moscova se plânge că în apropierea granițelor Rusia s-a intensificat activitatea avioanelor de recunoaștere ale NATO. Experții occidentali spus însă că forțele armate ale Alianeței încearcă astfel să asigure un control total asupra situației și să nu rateze momentul în care Rusia decide să atace Ucraina. 

În acest context, autoritățile turce au declarat că sunt gata să sprijine Ucraina în cazul unui conflict cu Rusia. Potrivit politologului Salih Yilmaz, Turcia rămâne loială angajamentelor sale.

Citește în continuare pe DCBusiness

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel