Rusia ar putea mobiliza forțat prizonierii de război ucraineni, pentru a lupta împotriva propriei țări, avertizează Institutul pentru Studii de Război

Autorul articolului: Alexandru Negrici |
Data publicării:
| Categorie: Știri

Rusia ar putea să pregătească mobilizarea forțată a prizonierilor de război ucraineni pentru a lupta pentru Rusia. O astfel de mutare ar reprezenta o nouă încălcare a Convenției de la Geneva.

Presa de stat rusă ar fi relatat sâmbătă că prizonierii de război ucraineni deținuți în tabăra de prizonieri de la Olenivka au „cerut verbal” autorităților Republicii Populare Donețk (DNR) să le permită să lupte în Batalionul de cazaci voluntari „Bohdan Hmelnițki” al DNR.

„În cazul în care forțele rusești sau forțele proxy rusești au constrâns prizonierii de război ucraineni să intre în luptă, aceasta ar fi o încălcare a Convenției de la Geneva privind prizonierii de război, care prevede că „niciun prizonier de război nu poate fi trimis sau deținut în niciun moment în zone în care poate fi expus la focul din zona de luptă” și nu trebuie „să fie angajat la munci nesănătoase sau periculoase”, subliniază ISW.

Totodată, think tank-ul susține că pozițiile deținute de oamenii din conducerea militară rusă continuă să se schimbe, ceea ce sugerează că președintele rus Vladimir Putin continuă să vadă problemele sistemice.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel