Rugăciunea pe care este bine să o citești când ții post

Ema Apostu |
Data publicării:
| Categorie: Social
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Există o rugăciune care poate fi citită ori de câte ori ții post.

"Dumnezeul nostru, nădejdea tuturor marginilor pământului și a celor ce sunt pe mare departe, Cel ce mai înainte ai întocmit, prin Legea Ta cea Veche și Nouă, aceste zile de post, la care ne-ai învrednicit să ajungem acum, pe Tine Te lăudăm și Ție ne rugăm: întărește-ne cu puterea Ta, ca să ne nevoim întru ele cu sârguință, spre mărirea numelui Tău celui sfânt și spre iertarea păcatelor noastre, spre omorârea patimilor și biruință asupra păcatului.

Ca împreună cu Tine răstignindu-ne și îngropându-ne, să ne ridicăm din faptele cele moarte și să petrecem cu bunăplăcere înaintea Ta întru toate zilele vieții noastre. Că Ție se cuvine a ne milui și a ne mântui pe noi, Hristoase Dumnezeule și Ție slavă înălțăm, împreună și Celui fără de început al Tău Părinte, și Preasfântului și bunului și de viață făcătorului Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin."

Sursa: doxologia.ro

Ce este postul

Postul este o practică religioasă care implică abținerea de la anumite alimente, băuturi sau activități pentru o anumită perioadă de timp, în scopul spiritual. Această practică este întâlnită în mai multe religii, inclusiv creștinismul, islamul, iudaismul, hinduismul și budismul, dar poate varia în ceea ce privește regulile și motivațiile sale în funcție de tradiție.

În creștinism, de exemplu, postul este o perioadă de abstinență și rugăciune, în care credincioșii se pregătesc spiritual prin renunțarea la anumite alimente, cum ar fi carnea, ouăle și produsele lactate, sau prin limitarea consumului de alimente în general. Postul creștin are loc în diferite perioade ale anului, cum ar fi Postul Mare (înainte de Paște) sau Postul Nașterii Domnului (înainte de Crăciun).

În islam, postul este cunoscut sub numele de Ramadan și este cea de-a noua lună a calendarului islamic, în care musulmanii își exprimă credința și devotamentul față de Dumnezeu prin abstinență de la mâncare, băutură și alte plăceri fizice între răsăritul și apusul soarelui.

În general, postul are rolul de a întări autocontrolul, de a spori disciplina spirituală și de a încuraja reflecția și meditația asupra valorilor religioase.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel