Rostește aceste rugăciuni duminică dimineață pentru bunăstare și noroc

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Rostește aceste rugăciuni duminică dimineață pentru bunăstare și noroc / pixabay
Rostește aceste rugăciuni duminică dimineață pentru bunăstare și noroc / pixabay

În Duminica Floriilor, românii ortodocși sărbătoresc Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, în ultima săptămână din viața Sa pământească. Astfel, din această zi începe Săptămâna Patimilor. Mai exact, sărbătoarea Floriilor este ultima zi de fericire, întrucât, imediat după aceasta, intrăm în Săptămâna Patimilor.

În fiecare an, în duminica de dinaintea Paștilor se sărbătorește Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Din aceasta zi, biserica oficiază în fiecare seara Deniile, în amintirea zilelor din Săptămână Patimilor, credincioșii petrecandu-l prin slubje pe Iisus pe drumul Crucii, până la moarte și înviere.

Doamne, Dumnezeul nostru, Care sezi pe heruvimi; Cel ce ai aratat puterea Ta si ai trimis pe Unul‑Nascut Fiul Tau, Domnul nostru Iisus Hristos, ca sa mantuiasca lumea prin Crucea, prin ingroparea si prin invierea Sa; Caruia, venind in Ierusalim spre patima cea de bunavoie, poporul care sedea intru intuneric si in umbra mortii, luand semnele biruintei, ramuri de copaci si stalpari de finic, I‑a prevestit invierea, Insuti, Stapane, pazeste‑ne si pe noi, care urmand acelora purtam in maini ramuri de copaci in aceasta zi de inainte‑praznuire.

Si precum pe acele popoare si pe acei prunci care Ti‑au strigat Tie: osana, apara‑ne si pe noi, ca prin laude si cantari duhovnicesti sa ne invrednicim de datatoarea de viata invierea cea de a treia zi, in Hristos Iisus Domnul nostru, cu Care impreuna esti binecuvantat, cu Preasfantul si bunul si de‑viata‑facatorul Tau Duh, acum si pururea si in vecii vecilor.

Amin!

Dumnezeule Preasfinte, cum voi putea sa-Ti multumesc cu vrednicie pentru viata ce mi-ai dat? Tu m-ai scos din intunericul nefiintei si viata mea este un dar al bunatatii Tale, care m-a pazit pana acum, ma sprijineste in necazuri si-mi intampina trebuintele. Tu esti Cel ce priveghezi asupra mea, indreptezi pasii mei in calea binelui si ma aperi de ispite. Cand ma ratacesc, Tu ma intorci in calea poruncilor Tale,- cand ma poticnesc, Tu ma sprijinesti; cand cad, Tu ma ridici,- si cand pacatuiesc, Tu ma intorci si-mi deschizi parintestile Tale brate.

Amin!

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel