Românii privesc cu pesimism către 2023

Ema Apostu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay (geralt)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay (geralt)

Mai bine de jumătate dintre români privesc cu pesimism către 2023, indică datele unui sondaj publicat vineri şi realizat în prima jumătate a acestei luni de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie.

Mai puţin de un sfert se aşteaptă ca anul viitor să fie în general mai bun decât cel care se încheie astăzi, scrie Rador.

Tendinţa este similară cu cea manifestată în ianuarie 2022 pentru anul în curs, remarcă IRES, care mai notează că în general cei cu un nivel redus de educaţie sunt mai optimişti. Perspectiva anului 2023 se conturează, de altfel, pe cea a evoluţiei personale. 48% dintre cei care au răspuns se aşteaptă la un nivel de trai mai prost decât în 2022. Procentul este dublu faţă de cel al oamenilor care se aşteaptă ca nivelul de trai să le crească la anul. Un sfert dintre cei chestionaţi cred că vor avea acelaşi nivel de trai şi stare financiară.

Întrebaţi ce ar dori să se schimbe la anul în România din punct de vedere politic, oamenii indică mai frecvent schimbări fundamentale, ca de exemplu: să se schimbe în totalitate politicienii sau clasa politică şi au mai puţine solicitări concrete. Mulţi nu au dat nici un răspuns la această întrebare - 18%. 2% au spus că ar vrea să se schimbe totul şi tot două procente au afirmat că nu vor să se schimbe nimic.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel