Românii pot cumpăra titluri de stat Tezaur începând de marţi

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Românii pot cumpăra titluri de stat Tezaur începând de marţi/ Inquam Photos/ Octav Ganea
Românii pot cumpăra titluri de stat Tezaur începând de marţi/ Inquam Photos/ Octav Ganea

Începând de marți, cetățenii români au posibilitatea să efectueze investiții în titlurile de stat Tezaur cu maturități de 1 și 3 ani, oferind dobânzi anuale de 6,25%, respectiv 7,25%. Conform unui anunț emis de Ministerul Finanțelor, aceste titluri de stat au o valoare nominală de 1 leu și sunt emise sub formă dematerializată.

"Fiecare emisiune de titluri de stat vine cu o gamă variată de opţiuni, adaptate nevoilor şi preferinţelor fiecăruia, incluzând scadenţe diferite şi modalităţi multiple de subscriere. Dincolo de faptul că nu impozităm veniturile, cred că acesta este un atu important, că se adresează tuturor categoriilor sociale şi poate fi accesat din orice colţ al ţării, atât online cât şi fizic. Orice român care vrea ca economiile lui să-i aducă venituri suplimentare fără să se expună riscurilor poate să apeleze la Tezaur", a declarat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Titlurile de stat pot fi cumpărate între 17 octombrie şi 9 noiembrie 2023 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităţilor Trezoreriei Statului. În perioada 17 octombrie - 10 noiembrie 2023, titlurile pot fi achiziţionate de la sediul unităţilor Trezoreriei Statului iar între 17 octombrie şi 9 noiembrie 2023 în mediul urban şi 17 octombrie - 8 noiembrie 2023 în mediul rural, prin subunităţile poştale ale C.N. Poşta Română S.A.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel