Românii nu mai pot vinde mașini fără acest document

Autorul articolului: Liana Ganea |
Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: Freepik
Foto: Freepik

Anunțul momentului pentru românii care vor să vândă o mașină! Fără acest document, tranzacția nu poate fi efectuată. 

Românii care vor să vândă o mașină trebuie să respecte noi reguli! Așa cum relatează antena3.ro, există un document fără de care tranzacția nu poate fi efectuată. Concret, în conformitate cu proiectul care urmează să ajungă la Camera Deputaților, Registrul Auto Român (RAR) trebuie să înființeze și gestioneze un registru electronic care să aibă la bază istoricul autoturismelor înmatriculate în România. Ulterior, persoanele care vor să vândă o mașină trebuie să înmâneze cumpărătorului certificatul obținut de la RAR.

În documentul menționat vor fi trecute mai multe informații, precum numărul de kilometri sau dacă mașina a fost implicată în accidente grave. Datele respective vor fi prelucrate în certificatul obținut de la RAR. Proiectul de lege este unul căruia deputații i-au atribuit mai multe amendamente.

RAR va prelua informațiile despre autoturisme de la stațiile autorizate pentru efectuarea inspecției tehnice și de la service-uri. În baza datelor din acest registru, RAR va elibera deținătorilor de mașini certificatul, la cerere și contra cost. Documentul va avea în vedere informații relevante despre sistemul de frânare, istoricul citirii odometrului, implicarea autoturismului într-un eveniment care a produs avarii grave la sistemul de direcție, structura de rezistență a șasiului, caroseriei sau altor sisteme de siguranță pasivă sau activă.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel