România va avea taxi aerian

Autorul articolului: Liana Ganea |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Taxi zburăzor / Foto: Social Media
Taxi zburăzor / Foto: Social Media

În curând, românii vor putea să ia un taxi... pe calea aerului.

Orașul Satu Mare va fi primul din Europa de Est unde se va regăsi taxiul aerian. Persoanele care își doresc să ajungă în țări precum Ucraina, Slavacia, Ungaria sau orice alt oraș din România, își vor putea comanda prin intermediul unei aplicații un avion. 200 de euro ar urma să fie costul celui mai scump zbor.

„În ultimii ani am făcut foarte multe călătorii în Franţa, la Paris, acolo se practică foarte mult zborurile acestea de agrement. E un pic anormal să parcurgi un traseu de 150 de km în 3-4 ore sau chiar mai mult.”a declarat Mihai Pătrașcu, director Aeroport Satu Mare, potrivit Observatornews.ro. Proiectul va fi finanțat în proporție de 90% din fonduri ale Uniunii Europene, iar restul de 10% din sumă va fi oferită de către județ. Mihai Pătrașcu, directorul Aeroportului din Satu Mare a declarat că acest tip de serviciu va funcționa la fel ca aplicațiile de ridesharing regăsite pe teritoriul țării noastre.

Cel mai scump scump zbor se va ridica la un cost total de 200 de euro, cu amendamentul că, în cazul în care vor fi mai mulți pasageri care optează pentru aceeași destinație, suma finală va putea fi împărțită între aceștia. Prin urmare, costurile vor fi cu mult reduse. „Va fi o bursă de transport aerian. Sigur că vorbim de ceva privat într-o primă fază. Pe de o parte vor fi înregistrate avioanele sau aeronavele care doresc să fie implicate în program. Iar pe de altă parte sunt nevoile de călătorie ale pasagerilor sau ale doritorilor.” a mai spus Mihai Pătrășcanu, conform sursei citate. Proiectul va fi implementat chiar din această toamnă, sau, cel târziu în primăvara anului viitor. Până la acest moment au fost pregătite 30 de taxiuri aeriene. 



Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel