România renunţă, din ianuarie, la vaccinul Astra Zeneca. ”Procentul de doze care sunt sacrificate este foarte mare”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Social
Vaccin AstraZeneca. Foto: Pixabay
Vaccin AstraZeneca. Foto: Pixabay

Valeriu Gheorghiţă a propus Ministerului Sănătăţii renunţarea la importurile de ser AstraZeneca.

Motivul îl constituie numărul scăzut al persoanelor care vor să se imunizeze cu vaccinul produs de această companie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

România renunţă la vaccinul Astra Zeneca. Din cauza numărului scăzut de români care aleg să se imunizeze împotriva COVID-19 cu serul produs de AstraZeneca, autorităţile iau în calcul renunţarea la acest ser.

 

 

 

”În cadrul şedinţei CNCAV pe care am avut-o în săptămâna precedentă, în unanimitate, s-a luat decizia de a propune Ministerului Sănătăţii să renunţăm la vaccinul de la compania AstraZeneca din ianuarie 2022, ţinând cont de faptul că este un număr foarte mic de persoane care se vaccinează cu acest tip de vaccin la nivel naţional, ţinând cont de faptul că flacoanele sunt multidoză, cu zece doze şi procentul de doze care sunt sacrificate este foarte mare. Şi atunci, din punct de vedere al cost eficienţei şi al managementului stocurilor, a fost propunerea pe care noi am adresat-o Ministerului Sănătăţii”, a anunţat preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

În prezent, România nu mai are nicio doză din acest ser. În perioada următoare, România va primi o nouă tranşă de vaccin AstraZeneca pentru a putea finaliza schema de vaccinare împotriva COVID-19 a celor care au optat pentru acest ser la prima doză.

Până acum, 852.031 persoane au fost vaccinate cu serul AstraZeneca de la debutul campaniei de vaccinare în România.

Citește și: Repetițiile pentru parada de 1 Decembrie vor avea loc în acest weekend. Ziua națională, sărbătorită în format restrâns

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel