România, prezentă la un renumit târg internațional cultural. Ce scriitori reprezintă țara noastră

Autorul articolului: Andreea Deaconescu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

România se pregătește să facă o impresie puternică la Salonul Internațional de Carte de la Torino, un eveniment prestigios ce va avea loc între 9 și 13 mai. Cu un stand național bine organizat și o ofertă editorială diversă, țara noastră va fi reprezentată de o pleiadă de personalități literare din România, Italia și Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat al Institutului Cultural Român (ICR), evenimentul va fi marcat de participarea unor figuri remarcabile din lumea literară, precum scriitori, traducători, editori și critici literari. Printre aceștia se numără nume sonore precum Ioana Pârvulescu, Tatiana Țibuleac și Dan Octavian Cepraga.

Președintele ICR, Liviu Sebastian Jicman, a subliniat importanța prezenței României la acest târg de carte de prestigiu, evidențiind eforturile de promovare a literaturii românești și a valorilor sale. Standul României, situat în Pavilionul 1/D14 al complexului expozițional Lingotto Fiere, va fi un loc vibrant, oferind atât vânzări de cărți, cât și prezentări literare.

Tema ediției din acest an, "Vita immaginaria" - "Viață imaginată", va fi pusă în valoare prin promovarea literaturii române contemporane, precum și a lucrărilor din domenii conexe, cum ar fi filosofia și istoria. Participanții vor avea ocazia să descopere volume traduse și publicate prin programele de sprijin ale ICR-ului sau prin inițiativele directe ale editurilor italiene.

De asemenea, prezența României la acest eveniment de anvergură se încadrează în strategia ICR de susținere a reprezentării culturale românești în context european și internațional, evidențiind angajamentul constant în promovarea literaturii române în Italia.

Salonul Internațional de Carte de la Torino, ajuns la cea de-a XXXVI-a ediție, reprezintă un pilon important în peisajul cultural european, fiind unul dintre cele mai mari și mai relevante evenimente de acest gen din Italia și din Europa, potrivit Agerpres.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel