România acordă noi ajutoare pentru Ucraina și pentru refugiați

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri

CNSU a adoptat noi ajutoare pentru Ucraina și pentru refugiații din România.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat sâmbătă două hotărâri prin care se acordă ajutoare în materiale sanitare Ucrainei și în alimente refugiaților ucraineni din România.

Potrivit CNSU, în ședința de sâmbătă au fost adoptate hotărârile pentru acordarea de asistență internațională gratuită pentru Ucraina și pentru scoaterea de la rezervele de stat a unor produse alimentare destinate sprijinirii persoanelor care s-au refugiat pe teritoriul României în urma conflictului din Ucraina.

Astfel, Guvernul României, prin intermediul MAI, MAE și IGSU, va trimite în Ucraina măști chirurgicale, viziere și combinezoane medicale.

De asemenea, Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București va primi mălai, făină, orez, zahar, ulei alimentar și diferite tipuri de conserve. Acestea vor fi utilizate pentru asigurarea hranei refugiaților ucraineni.

Citeşte şi: Secretarul CSAT-ului ucrainean: Occidentul a mai făcut greșeala asta / Putin avea nevoie de un război

Într-unul din rarele interviuri acordate, Oleksiy Danilov, sfătuitorul din umbră al președintelui Zelenski, a discutat cu cei de la publicația NV despre direcțiile în care crede că o va lua conflictul din Ucraina.

Referindu-se la subiectul Mariupol, secretarul Consiliului de Securitate și Apărare a Ucrainei explică faptul că în săptămânile de asediu s-a încercat aprovizionarea luptătorilor pe calea aerului, lucru confirmat ulterior și de președinte, care a dezvăluit că au fost pierderi importante în rândul piloților de aeronave. ”Au zburat acolo. Am pierdut mulți piloți”, a declarat Zelenski, care a specificat că piloții au livrat soldaților medicamente, alimente, apă și au luat trupurile răniților, arată Unian.

Danilov este convins că rolul luptătorilor din Mariupol a fost decisiv. ”Nici nu ne putem imagina cât de importantă a fost rezistența în Mariupol, reținerea a 20.000 de militari ruși. Dacă nu ar fi făcut-o, situația noastră pe front de astăzi ar fi extrem de grea. Subliniez: sunt eroi pentru țara noastră”.

Oficialul avertizează că Rusia are încă suficiente rezerve pentru a lovi decisiv și anticipează un război de durată. ”Agresorul acționează nu numai prin aeronave, ci folosește submarine, marina și multe alte componente militare (...) Moscova nu a schimbat planurile de a ne distruge țara, nu a schimbat planurile de a ne distruge conducerea militaro-politică”.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel