Roman Abramovici, pe punctul de a rămâne fără Chelsea

Georgel Simionică |
Data publicării:
| Categorie: Sport
Roman Abramovici / Foto: Arhivă
Roman Abramovici / Foto: Arhivă

Nu este pentru prima dată când autoritățile britanice își exprimă această dorință. O ultimă astfel de încercare a fost întreprinsă pe fondul scandalului provocat de otrăvirea, pe teritoriul Marii Britanii, a fostului agent rus Serghei Skripal, în 2019.

Deputatul britanic din partea Partidului Laburist, Chris Bryant, a cerut guvernului să îl priveze pe omul de afaceri rus Roman Abramovici de drepturile de proprietate asupra clubului de fotbal Chelsea din Londra. Politicianul, citat de cotidianul Financial Times, a făcut această afirmație în plenul Camerei Comunelor din Parlamentul Regatului Unit.

Citând o circulară internă a Ministerului britanic de Interne, Bryant a afirmat că Abramovici a avut "legături cu autoritățile ruse". "Ca parte a strategiei Guvernului Majestății Sale față de Rusia, pentru a combate finanțarea ilicită și activitățile rău intenționate, Abramovici continuă să rămână în vizorul atenției noastre din cauza legăturilor sale cu statul rus și a asocierii sale publice cu activități corupte", a declarat parlamentarul, citind un fragment dintr-un document departamental din 2019.

"Guvernul Majestății Sale se concentrează astfel să se asigure că persoanele care sunt asociate cu finanțări ilicite și activități rău intenționate nu pot rămâne pe teritoriul Marii Britanii. 

Citește tot articolul pe DCBusiness

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel