Roland Garros, sancţiuni pentru jucătorii pro-Putin. ”Nu vom găzdui echipe, ci sportivi”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache | Dată: 13 mai, 10:12 | Categorie: Sport
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Organizatorii sunt deciși să adopte măsuri drastice.

 Amelie Mauresmo, directoarea turneului de tenis de la Roland Garros, a avertizat joi că dacă un jucător care va participa la competiţia pariziană de Mare Şlem îl va elogia pe preşedintele rus Vladimir Putin, va face obiectul sancţiunilor, informează EFE.

"Suntem în conformitate cu ceea ce au decis miniştrii sportului din Uniunea Europeană. Nu vom găzdui echipe, ci sportivi individuali (ruşi sau belaruşi). Evident, dacă un sportiv se manifestă pro-Putin în faţa presei, atunci vor exista sancţiuni", a spus Mauresmo, fost lider al clasamentului WTA, într-un interviu acordat postului de radio France Inter.

Aceasta a subliniat că "principiul neutralităţii" va fi impus la turneul din capitala Franţei, fără imnuri sau drapele ale Rusiei sau Belarusului.

Fosta jucătoare de tenis, în vârstă de 42 de ani, a apreciat că "nu există o decizie corectă" pe un subiect subiect atât de spinos precum războiul din Ucraina.

Jucătoarele de tenis ucrainene, precum Elina Svitolina, au criticat participarea colegelor din Rusia. Turneul de la Wimbledon, unul dintre cei patru de Mare Şlem din circuitul profesionist, i-a exclus pe jucătorii ruşi şi belaruşi în urma invaziei din Ucraina.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite