Rod Stewart huiduit în Leipzig pentru sprijinul acordat Ucrainei

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Legenda muzicii pop, Rod Stewart, a fost huiduit de o parte a publicului la un concert susținut săptămâna trecută în Germania, când și-a manifestat sprijinul pentru Ucraina.

Cântărețul britanic a fost primit cu ostilitate de unii dintre spectatori la evenimentul de vineri din Leipzig, atunci când l-a salutat pe președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy. În acest timp, pe un ecran mare din spatele lui Stewart au apărut imagini cu drapelul Ucrainei, scene de devastare din această țară și portretul lui Zelenskyy, scrie euronews.com.

"F*** Putin," a strigat el, anunțând - așa cum a făcut în mod regulat - că dedică piesa sa din 1991, "Rhythm of My Heart", Ucrainei.

Rod Stewart a susținut concertul la Quarterback Immobilien Arena din Leipzig, vineri.

Reacția publicului din Leipzig a fost interpretată ca un simbol al unei neliniști mai mari în estul Germaniei cu privire la sprijinul continuu al vestului pentru Kiev. Sondajele recente sugerează că aproape jumătate dintre alegătorii din estul Germaniei doresc ca guvernul să ofere Ucrainei mai puțin ajutor.

Stewart a condamnat în mod constant Rusia de când aceasta a lansat invazia pe scară largă în 2022 și a sprijinit chiar o familie de șapte refugiați care au fugit din calea agresiunii rusești. Turneul său actual - anunțat ca fiind ultimul său turneu în Europa - include opriri viitoare în Hamburg, München, Paris și Viena.

Rămâne de văzut dacă iconul rock va continua să își manifeste sprijinul vocal pentru Ucraina în următoarele sale concerte.

Ucraina și Ucrainenii: Albumul de artă care păstrează amintirile unei națiuni

Rod Stewart a fost mereu un susținător vocal al Ucrainei, criticând vehement acțiunile Rusiei și sprijinind refugiații ucraineni. În ciuda reacțiilor negative din partea unei părți a publicului din Leipzig, el continuă să fie un simbol al solidarității pentru mulți.

Turneul său, care promite să fie unul memorabil, aduce în atenție nu doar muzica sa, ci și mesajele puternice de sprijin și unitate în fața nedreptății.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel