Robert F. Kennedy Jr. răspunde la acuzațiile de agresiune sexuală

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Homepage
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Robert F. Kennedy Jr., candidat independent pentru președinția SUA, a răspuns la acuzațiile de agresiune sexuală afirmând: „Nu sunt un băiat de biserică,” în contextul în care candidatură sa atrage tot mai multă atenție.

Eliza Cooney, fostă bonă a familiei Kennedy, a declarat pentru Vanity Fair că Kennedy a agresat-o la domiciliul său din Mount Kisco, New York, în 1998. Cooney susține că Kennedy i-a atins piciorul în timpul unei întâlniri de afaceri și ulterior a apărut fără cămașă în dormitorul ei, cerându-i să-i maseze spatele cu loțiune, scrie The Guardian.

Câteva luni mai târziu, Kennedy ar fi blocat-o în bucătărie și ar fi început să o pipăie, conform relatărilor din Vanity Fair. Cooney a declarat revistei că Kennedy a atins-o în mod inadecvat.

„Spatele meu era către ușa cămării, și el a venit din spate,” a spus Cooney. „Eram înghețată. Șocată.” Agresiunea a fost întreruptă când un muncitor a intrat în bucătărie.

Întrebat despre acuzațiile de agresiune sexuală în podcast-ul Breaking Points, Kennedy a declarat: „Articolul [din Vanity Fair] este o grămadă de gunoaie.” 

El a adăugat: „Ascultați, am spus asta de la început. Nu sunt un băiat de biserică. Nu candidez în felul acesta. Am avut o tinerețe foarte, foarte zbuciumată. Am spus în discursul meu de anunțare că am atât de mulți scheleți în dulap încât, dacă toți ar putea vota, aș putea candida pentru rege al lumii. Deci, Vanity Fair reciclează povești vechi de 30 de ani. Și, nu voi comenta detaliile niciuneia dintre ele. Dar sunt cine sunt.”

Întrebat dacă neagă că a agresat-o pe Cooney, Kennedy a spus: „Nu voi comenta acest lucru.”

Campania lui Kennedy nu a răspuns la solicitările de comentarii ale The Guardian. Cooney a păstrat secret presupusa agresiune până când mișcarea #MeToo a determinat multe femei să vorbească despre abuzuri în 2017. Ea i-a povestit mamei sale și, după ce Kennedy și-a anunțat campania pentru președinție în 2023, Cooney a împărtășit povestea cu două prietene și un avocat, Elizabeth Geddes.

Inițial, Kennedy a candidat împotriva lui Joe Biden pentru nominalizarea democratică, dar și-a lansat campania ca independent în octombrie anul trecut. 

Fiul lui Robert F. Kennedy, senator al New York-ului asasinat în 1968, și nepotul lui John F. Kennedy, președinte asasinat în 1963, campania lui Kennedy a atras atenția generală, dar a fost marcată de controverse.

În iulie 2023, un videoclip a apărut în care Kennedy făcea afirmații false conform cărora Covid-19 a fost „țintit etnic” să atace persoanele de culoare și albe, protejând evreii Ashkenazi și chinezii. De asemenea, Kennedy a susținut că wifi-ul provoacă „creier permeabil” și a legat antidepresivele de împușcăturile în școli. În 2023, el a afirmat că substanțele chimice din apă fac copiii transgenderi.

Kennedy, fost avocat de mediu, este cotat la 9,1% din votul național, conform mediei FiveThirtyEight, și este foarte puțin probabil să câștige președinția. Cu toate acestea, campaniile lui Biden și Trump se tem că ar putea atrage voturi de la ei în statele cheie. Kennedy va fi pe buletinul de vot în Michigan, un stat crucial câștigat de președinte cu 150.000 de voturi în 2020, și lucrează pentru a obține acces la buletinul de vot în Wisconsin, pe care Biden l-a câștigat cu 20.000 de voturi.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel