Ritualul pe care trebuie să-l ai dimineața, pentru un creier sănătos: „Pe stomacul gol, e perfect”

Autorul articolului: Andreea Cercel |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
FOTO: Freepik @olganosova
FOTO: Freepik @olganosova

Nutriționistul Wasim Nazer a dezvăluit cum reușești pe termen lung să ai parte de un creier sănătos.

Nutriționistul Wasim Nazer a dezvăluit care sunt cele mai bune, dar și cele mai rele obiceiuri care pot influența sănătatea creierului nostru. După cum probabil că știi deja, este necesar să-i oferim acestuia tot sprijinul de care are nevoie, iar acest lucru se face destul de ușor, prin modificarea rutinei noastre zilnice. Astfel, înainte de a te întreba ce trebuie să faci pentru a avea mereu o sănătate mintală perfectă, ar trebui să te intereseze ce nu trebuie să mai faci de azi înainte, pentru a nu pune în pericol acest lucru.

„Primul pas este să spunem ce să nu consumăm pentru sănătatea creierului. Alcoolul, fumatul, distrug creierul, drogurile, dacă ne îndepărtăm de ele, am rezolvat jumătate de problemă. După, venim cu suplimente. Gama de top, după mine, este peștele, somonul, conține zinc, vitamina D, omega3. După, mai e nuca, pe care o găsim peste tot, e foarte bună de consum. Le consumăm cu moderație, nu consumăm un kg de nucă.”, a declarat nutriționistul Wasim Nazer, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și DC Medical.

Ritualul care te ajută să ai un creier sănătos

Astfel, trebuie să mai știi că pe lângă alimentele minune pentru creier despre care am vorbit mai sus, trebuie să mai adaugi pe lista ta și uleiul de măsline, care este considerat o adevărată comoară pentru sănătatea mintală. Trebuie să consumi în fiecare dimineață o linguriță pe stomacul gol, alături de puțină zeamă de lămâie, pentru beneficiile mult dorite. 

„Uleiul de măsline, dacă e sănătos, presat la rece, e foarte bun să consumi o linguriță dimineața, dar dacă consumi mai mult, te îngrași, deja nu mai devine sănătos. Lingurița o poți lua pe stomacul gol, dacă mai pui și puțină lămâie, e perfect. Mai avem stafidele, susanul, broccoli, trebuie să le includem în meniul zilnic. Semințele de floarea soarelui, dar să nu consumăm mult. Tot ce zic eu îngrașă foarte mult, dar aceste grăsimi pe care le conțin ajută foarte mult creierul. Și migdalele sunt bune. Ca legume e tot ce e verde, astea sunt esențiale. Ficatul mai e foarte important, iar noi nu consumăm mult.”, mai spune specialistul.

Cafeaua, benefică pentru creier

Cafeaua, dar și ceaiul, sunt și ele două elemente importante, când vine vorba de sănătatea mintală. Acestea trebuie însă consumate cu moderație, atrage atenția nutriționistul, care mai vorbește și despre importanța sportului în tot acest proces.

„Chiar dacă te poate surprinde, și cafeaua este foarte bună, dar nu multă. Pentru creier, e suficient o cafea sau două pe zi. Ea te ajută să-ți crească tensiunea, iar atunci o să meargă mai mult sânge în creier și atunci o să fii mai oxigenat. Ceaiul face același lucru. Dacă îl consumi moderat e bun. Mai vreau să adaug și sportul, care ne oxigenează și ne ajută foarte mult. Sportul în spații deschise e foarte important. Trebuie să facem toate aceste lucruri din timp, ca să ne ajute. E preferabil ca după 40 de ani să mănânci 2-3 nuci pe zi sau migdale.”, a continuat el să ne dezvăluie.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel