Ritmuri contemporane, esență clasică: "O noapte furtunoasă" revine pe scena Teatrului de Comedie

Autorul articolului: Andreea Deaconescu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Sursa: Freepik
Sursa: Freepik

Teatrul de Comedie din București se pregătește să ofere publicului o experiență memorabilă prin premiera spectacolului „O noapte furtunoasă” de Ion Luca Caragiale, în regia talentatului Andrei Huțuleac.

Cu o echipă de excepție și o abordare inovatoare, acest spectacol promite să ofere o reinterpretare proaspătă a unei opere clasice a dramaturgiei românești.

Programat pentru premierele oficiale pe 11 și 12 mai, de la ora 19:00, la Sala „Radu Beligan”, acest eveniment este așteptat cu nerăbdare de către iubitorii de teatru din întreaga țară.

Distribuția spectacolului este impresionantă, reunind actori de marcă precum Sorin Miron, Angel Popescu, Silviu Debu, Smaranda Caragea, Andreea Alexandrescu, Dan Rădulescu și Ștefan Voicu.

Regizorul Andrei Huțuleac a dezvăluit că a simțit mereu o anumită teamă în fața operei lui Caragiale, însă această experiență i-a oferit oportunitatea de a redescoperi și de a aprecia cu adevărat geniul acestui mare dramaturg român. Cu toate că nu a încercat să îl reinventeze pe Caragiale, ci mai degrabă să exploreze noi modalități de a transmite mesajul său spectatorilor contemporani, regizorul și echipa sa au lucrat împreună pentru a aduce în prim-plan aspecte mai puțin cunoscute ale creației dramaturgului: "Autorii mari nu au nevoie de asemenea eforturi. Dar am încercat să nu ne opunem ideii legitime că orice iteraţie a sa în alt timp decât în cel care a fost scris presupune măcar o încercare de a explora moduri în care mai poate fi el povestit spectatorului de azi", a spus Andrei Huţuleac.

"Am vrut să mă întâlnesc cu domnul Caragiale din ipostaza de regizor pentru că mi-a fost mereu foarte frică de el. Am picat în toate capcanele în care de-a lungul timpului au picat cei mai mulţi, inclusiv unii dintre contemporanii săi. L-am crezut, pe rând, ba un autor care 'face mişto de români' (într-o epocă sastisită de miştouri), ba un autor care abordează satiric teme sociale şi politice care îşi mai găsesc cu greu echivalenţa în contemporanul aglomerat de asemenea lucruri. (...) Astfel că, împreună cu actorii, cu scenografa Maria Nicola, cu Cezar Antal (compozitorul excelentului folclor ficţional care punctează universul spectacolului) şi cu designerul de lumini Lucian Moga am descoperit un Caragiale pe care îl ştiam mai puţin, dar pe care ne-am bucurat să îl întâlnim. Un Caragiale tânăr, cu ambiţii de devenire şi cu posibilităţi reale de expresie care la 26 de ani scrie (din interiorul unei culturi care de-abia făcea primii paşi întru închegare) o piesă necesară şi îndelung aşteptată. Un tânăr, deci, care fără să ştie încă avea să facă istorie şi să devină statuie", a mai declarat Huţuleac, potrivit Agerpres.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel