Riscurile pentru români care aduc câinii pe plajă: Amenzi de până la 10.000 de lei

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Riscurile pentru români care aduc câinii pe plajă: Amenzi de până la 10.000 de lei/Fotografie de la Gili Pup
Riscurile pentru români care aduc câinii pe plajă: Amenzi de până la 10.000 de lei/Fotografie de la Gili Pup

Este esențial ca românii care își aduc câinii pe plajă să fie extrem de atenți la respectarea regulilor impuse. Încălcarea acestora poate atrage amenzi considerabile! Iată câteva aspecte pe care trebuie să le iei în considerare:

Care este amenda pentru cei care aduc câinii pe plajă? În curând, accesul cu animalele de companie pe plajă va fi permis doar dacă se respectă anumite reguli. Persoanele care nu se conformează acestor reguli risca să fie sancționate cu amenzi de până la 10.000 de lei. Acest proiect de lege a fost deja aprobat de plenul Camerei Deputaților, având 284 de voturi pentru, un vot împotrivă și 11 abțineri, conform informațiilor furnizate de Agerpres.

Inițiatoarea proiectului a subliniat că în prezent, conform legii, accesul cu animalele de companie pe plajă este interzis. Cu toate acestea, mulți oameni încalcă această "regulă" și, în multe cazuri, proprietarii de câini nu își asumă responsabilitatea de a curăța în urma animalelor lor.

„În ultimii ani nu s-a dat niciun fel de sancţiune pentru proprietarii de animale care se plimbă cu căţeii pe plajă. Realitatea e că oamenii nici nu ştiu că este interzis. Astfel, se impune modificarea cadrului normativ, în sensul reglementării accesului pe plajă al animalelor, cu respectarea unui set de norme menit să asigure curăţenia mediului înconjurător şi siguranţa tuturor celor aflaţi pe plajă”, a spus deputata.

Acest proiect de lege stipulează că persoanele fizice pot accesa plajele litoralului Mării Negre însoțite de animale de companie în afara sezonului estival. În timpul sezonului estival, accesul este permis numai cu acordul operatorilor de plaje, cu condiția ca animalele de companie să fie ținute în zgardă, ham și lesă. Proprietarii de animale de companie sunt obligați să aibă pungi pentru a colecta dejecțiile animalelor lor, să curețe zona și să arunce gunoiul în coșurile de gunoi.

Accesul câinilor utilitari care aparțin persoanelor cu dizabilități este permis pe toată durata anului pe plajele litoralului Mării Negre. În plus, în timpul sezonului estival, accesul câinilor din dotarea Ministerului Afacerilor Interne și a câinilor utilitari ai persoanelor cu dizabilități pe plajele litoralului Mării Negre utilizate în scop turistic este permis fără acordul operatorilor de plaje. Nerespectarea obligației persoanelor fizice de a ține animalele de companie în zgardă, ham și lesă pe toată perioada prezenței pe plajele litoralului Mării Negre utilizate în scop turistic constituie o contravenție și se sancționează cu o amendă cuprinsă între 100 și 1.000 lei.

Nerespectarea obligației persoanelor fizice de a strânge și elimina la gunoi dejecțiile produse de animalele de companie pe plajele litoralului Mării Negre utilizate în scop turistic constituie o contravenție și se sancționează cu o amendă cuprinsă între 1.000 lei și 10.000 lei. Pentru constatarea și aplicarea sancțiunilor, în funcție de tipul contravențiilor, sunt implicate următoarele entități: persoane desemnate din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, persoane desemnate din cadrul autorității publice centrale pentru turism, ofițeri și agenți de poliție din cadrul Poliției Române, ofițeri și subofițeri din cadrul Jandarmeriei Române și polițiști locali.

Camera Deputaților are autoritatea de a lua decizia finală în ceea ce privește acest proiect de lege, care a fost deja adoptat de Senat.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel