Risc major de avalanşă la munte. E cod roşu în afara pârtiilor amenajate

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews | Dată: 23 ian 2023, 16:52 | Categorie: Știri
Risc major de avalanşă la munte. E cod roşu în afara pârtiilor amenajate
Risc major de avalanşă la munte. E cod roşu în afara pârtiilor amenajate

Salvamontiștii sunt în stare de alertă. Meteorologii au anunțat risc de avalanșă de gradul 4, pe o scara de la 1 la 5, în Masivul Parâng, la peste 1.800 de metri altitudine.

Turiștilor li se recomandă să renunțe la drumeții și să nu se îndepărteze de cabane. Salvamontiştii spun că pe văi s-au depus cantităţi importante de zăpadă și sfătuiesc turiștii să fie atenți atunci când merg pe munte pentru că riscul de avalanşă este uriaș. 

Este cod roşu de avalanşă în afara pârtiilor amenajate, pe domeniul schiabil din Sinaia. Salvamontiştii au emis o atenţionare care vizează Munţii Parâng şi Şureanu.

Citește și: InfoCons avertizează: Produsele din pește trebuie verificate cu atenție înainte de a fi cumpărate

Produsele din pește trebuie verificate cu atenție înainte de a fi cumpărate, avertizează reprezentanții InfoCons.

Clienții care achiziționează pește trebuie să acorde o atenție sporită aspectului produsului pentru a stabili gradul de prospețime. Semnele neconformității produselor sunt suprafața lipicioasă, deshidratată, cu pete de mucegai, gust și miros modificate.

"Nu cumpărați pește sau produse din pește, dacă aveți suspiciuni privind gradul de prospețime", avertizează specialiștii.

Produsele pescărești trebuie păstrate la o temperatură optimă, apropiată de punctul de topire al gheții și trebuie acoperite cu gheață.

"Nu achiziționați produse pescărești congelate care au un strat gros de gheață ori a căror glazură de gheață este discontinuă, netransparentă și cu un aspect murdar" mai spun cei de la InfoCons. 

Produsele trebuie să aibă etichetă, iar bonul fiscal va fi păstrat pentru a fi folosit în cazul unei reclamații.

"Pentru produsele pescărești care sunt preparate – fileuri, rondele, trunchiuri de pește etc., atenția trebuie îndreptată către culoarea, fermitatea și mirosul acestora.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience