Risc însemnat de avalanşe în munţii Făgăraş

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Salvamontiștii trag un semnal de alarmă cu privire la riscul de producere a avalanșelor. 

Cel mai mare strat de zăpadă din judeţul Sibiu, de aproape 90 de centimetri, a fost măsurat luni, la staţia de la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în munţii Făgăraş, unde este risc însemnat de producere de avalanşe, potrivit unui informări emise de meteorologii sibieni, scriu jurnaliștii de la Agerpres. 

La staţia meteo de la Bâlea Lac, zăpada măsoară 87 de centimetri.

Atât la Bâlea Lac, în munţii Făgăraş, cât şi la peste 1.800 de metri altitudine în masivul Bucegi, riscul de producere de avalanşe este de gradul trei pe o scară de la unu la cinci.

Recomandare pentru turiști



Directorul Salvamont Sibiu, Dan Popescu, le recomandă turiştilor să nu practice sporturile de iarnă la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în munţii Făgăraş, în urma avertizării de risc însemnat de producere de avalanşe emisă de meteorologi.

"În urma avertizărilor emise de către ANM recomandăm următoarele: Alegeţi traseele în funcţie de experienţa şi pregătirea dumneavoastră. Înainte de plecarea în excursie informaţi-vă despre itinerarul propus, gradul de dificultate al traseului, starea marcajului, accesibilitatea, porţiunile periculoase, starea vremii şi programul de funcţionare al mijloacelor de transport pe cablu. Plecaţi pe munte cu îmbrăcăminte şi echipament adecvat. Nu uitaţi să puneţi în rucsac lanternă, GPS, busolă, harta şi trusa de prim-ajutor medical. Folosiţi doar traseele marcate, nu vă abateţi de la traseu, evitaţi scurtăturile. Evitaţi vâlcelele unde zăpada are acumulări considerabile şi se pot produce avalanşe. Informaţi echipele Salvamont asupra itinerariului propus Evitaţi practicarea sporturilor de iarnă in aceste zone", a transmis directorul Salvamont Sibiu, Dan Popescu. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel