Risc de avalanşe în Făgăraş, Bucegi şi Ţarcu; aproape 40 cm de zăpadă la Bâlea Lac

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Bâlea Lac, Sursa foto: Flickr
Bâlea Lac, Sursa foto: Flickr

Meteorologii sibieni au anunţat risc moderat de producere de avalanşe în zonele înalte din Carpaţii Meridionali, la peste 1.800 de metri altitudine în munţii Făgăraş, Bucegi şi Ţarcu, potrivit buletinului nivometeorologic

"În ultimele 24 d ore, stratul de zăpadă a crescut îndeosebi în Carpaţii Meridionali. Zăpada proaspătă s-a depus peste plăcile de vânt formate în zilele precedente în zonele înalte. Pe văi şi în locurile adăpostite sunt depozite însemnate de zăpadă. Ninsorile vor continua în cursul nopţii de 7/8 şi al zilei de 8 decembrie în întreaga zonă montană. Se va depune strat nou de zăpadă care local va fi consistent. Datorită conţinutului mare de zăpadă depusă, va exista riscul declanşării unor avalanşe spontane pe pantele înclinate, acesta fiind amplificat la supraîncărcări. În restul masivelor riscul declanşării avalanşelor este redus", precizează meteorologii.

Potrivit sursei citate, cel mai mare strat de zăpadă, de 38 de centimetri, se înregistrează la peste 2.000 de metri altitudine în munţii Făgăraş, la Bâlea Lac, iar cel mai mic strat, de 14 centimetri, la Vlădeasa.

Citește și: Autostrada Târgu Mureş-Ungheni, deschisă mai devreme. În cât timp au fost finalizați 9 kilometri de drum

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel