Ringul de dans din ''Saturday Night Fever'' ar putea atinge 300.000 de dolari la licitație

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Fotografie de la Trinity Kubassek/pexels
Fotografie de la Trinity Kubassek/pexels

Ringul de dans folosit în filmul din 1977 ''Saturday Night Fever'' a fost scos la licitație, cu un preț estimat de aproximativ 300.000 de dolari, relatează The Guardian.

John Travolta, în rolul italo-americanului Tony Manero, și-a demonstrat abilitățile de dansator pe acest ring multicolor, pe ritmurile coloanei sonore semnate de Bee Gees, care include melodii precum How Deep is Your Love, More Than a Woman, Open Sesame și Stayin' Alive.

Ringul este depozitat în trei cărucioare de producție, două lăzi și un container de transport și este vândut în cadrul unei licitații organizate de Julien's Auctions în colaborare cu Turner Classic Movies (TCM).

Printre cele 1.300 de obiecte scoase la vânzare se află și un prototip al chivotului legământului folosit în filmul Raiders of the Lost Ark (1981), din seria Indiana Jones, cu o valoare estimată între 50.000 și 70.000 de dolari.

Caseta aurită este scoasă la vânzare de Peter Stoltz, un artist de efecte vizuale, după ce fiul său a prezentat-o în versiunea americană a emisiunii Antiques Roadshow. Un expert al programului, James Supp, a estimat valoarea obiectului între 80.000 și 120.000 de dolari.

Elementul de decor utilizat în filmul regizat de Steven Spielberg este deținut de Lucasfilm Archives.

Pasionații de film pot achiziționa și costume și obiecte de colecție din comedia fraților Coen The Big Lebowski.

Tricoul și pantalonii scurți de bowling purtați de Jeff Bridges în rolul The Dude, precum și costumul din șase piese purtat de John Turturro în rolul Jesus Quintana, au un preț estimativ cuprins între 100.000 și 200.000 de dolari.

O parte din încasări vor fi donate iniţiativei No Kid Hungry a organizaţiei de caritate Share Our Strength.

De la ringul de dans din 'Saturday Night Fever' la chivotul legământului din 'Raiders of the Lost Ark' la costumele pentru bowling din 'The Big Lebowski', licitaţia Hollywood Legends îşi merită cu adevărat numele, a spus David Goodman, directorul Julien's Auctions.

În vara aceasta echipele noastre au asamblat o colecţie uimitoare de peste 1.300 dintre cele mai faimoase şi recognoscibile artefacte din cultura populară şi care reflectă cel mai bun management de pe piaţa colecţionabilelor hollywoodiene.

Licitaţia, care va ţine patru zile şi se va desfăşura online şi live, intitulată Hollywood Legends: Danger, Disaster and Disco, va avea loc în perioada 12-15 iunie.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel