Richard Linklater revine cu o comedie: Hitman nu e despre un asasin plătit, ci despre descoperirea de sine

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Richard Linklater, regizorul cunoscut pentru filme ca Dazed and Confused, School of Rock și Everybody Wants Some!!, se întoarce cu o nouă comedie captivantă - Hitman.

Dar nu vă lăsați păcăliți de titlu! Filmul nu este despre un ucigaș profesionist, ci despre un om care se preface a fi unul în cadrul unor operațiuni polițiste sub acoperire și care, în acest proces, devine o persoană mai fericită și mai completă, scrie BBC.

Linklater este recunoscut pentru filmele sale care explorează tema învățării și a evoluției, în special în perioada formativă a școlii și a facultății. Hitman nu este o excepție.

„Nu știu cât de conștient fac asta”, spune Linklater pentru BBC, „dar cu siguranță sunt interesat de oamenii care devin ceea ce sunt destinați să fie sau care își pun la îndoială locul în lume. Mereu am avut o slăbiciune pentru tinerii care își dau seama de viață, iar acum am o slăbiciune și pentru cei mai în vârstă care fac același lucru. Am avut noroc pentru că am știut că vreau să fiu în cinematografie încă de la vârsta de 20 de ani. Dar întâlnesc mulți oameni care încă își dau seama ce naiba fac.”

Cel mai bun tratament al lui Linklater pe acest subiect este Boyhood, o capodoperă revoluționară lansată acum 10 ani, în iulie 2014. El își dorise să facă un film care să documenteze perioada școlară a unui copil, dar părea imposibil până când a avut „una dintre acele idei nebunești”.

Ideea era să filmeze scene în apropierea casei sale din Texas timp de câteva zile în fiecare an, timp de 12 ani diferiți, începând din 2002 și terminând în 2013. Apoi urma să pună scenele cap la cap pentru a acoperi viața unui băiat de la vârsta de șase ani până la 17 ani. Astfel l-am văzut pe Mason, interpretat de Ellar Coltrane, crescând, dezvoltându-se și apropiindu-se de facultate, alături de sora lui mai mare, Samantha, interpretată de fiica regizorului, Lorelei Linklater. I-am văzut și pe părinții lor înstrăinați, interpretați de Patricia Arquette și Ethan Hawke, intrând și ieșind din slujbe și relații în timp ce își dădeau seama și ei ce naiba fac cu viața lor.

„Îmi amintesc că i-am arătat lui Ethan un montaj”, spune Linklater, „și el a spus: „O, copiii cresc și noi îmbătrânim”. Nu îți spun când se termină una și începe cealaltă, dar știi când ajungi acolo.”

Filmul Hitman promite să fie o comedie plină de umanitate și farmec, explorând în același timp tema descoperirii de sine la o vârstă mai înaintată. Rămâne de văzut cu ce ne va surprinde Richard Linklater de data aceasta.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel